Vágólapra másolva!
Alaposan csökkenhetnek a Premier League-ben szereplő Manchester City kiadásai a következő átigazolási szezonban. A hatalmas költekezéseiről híres angol klubot az UEFA idén életbe lépő szabályozása fékezheti meg, ha nem sikerül kiharcolnia a BL-be jutást.

Az európai szövetség a 2011-2012-es szezontól bevezeti a Pénzügyi Fair Play (FFP) nevű monitoring rendszert. A kluboknak fokozatosan kell alkalmazkodniuk a követelményekhez, amelyek szerint az a csapat, amelynek kiadásai meghaladják a bevételeit, vagy tartozik a hatóságoknak, játékosoknak, hitelezőknek, nem indulhat az európai kupaküzdelmekben.

A Telegraph elemzése szerint az új szabályozás nagymértékben befolyásolhatja a Manchester City nyári igazolásainak sorsát. A klub tavaly májusi számlái ugyanis 121 millió fontos veszteséget mutattak, elsősorban Manszur bin Zajed al-Nahjan tulajdonos költekezései miatt, aki 2009 és 2010 nyarán is több mint 100 millió fontot költött új játékosokra.

A cikk megállapítja, hogy a nyáron Tévez, Adebayor, Given, Bridge, Wright-Phillips, Santa Cruz és Jo várható eladásából akár 70 milliós bevételük is lehet a manchesteriekenek. Ám ez még mindig kevés lehet az UEFA követelményeihez, és nem lesz elég az új játékosok igazolásának fedezésére, ha a klub nem harcolja ki a BL-szereplést.

A Telegraph szerint a BL-indulás több mint 40 millió fontot hozhatna a Manchester Citynek, amely még sohasem szerepelt a sorozatban.

A City jelenleg negyedik, BL-t érő helyen áll a Premier League-ben, de előnye csupán egy pont a Tottenham és négy pont a Liverpool előtt.