Vágólapra másolva!
Amíg nem kapja meg az ázsiai futballszövetség elnöki tisztében való felfüggesztéséről szóló határozat teljes jogi indoklását, nem fellebbezhet a korrupcióval vádolt Mohamed bin Hammam, így a katari sportdiplomata nagy valószínűséggel nem indulhat szerdán a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökválasztásán, amelynek elhalasztásáért lobbizik az angol szövetség.

A FIFA kedd délelőtt jelentette be, hogy Bin Hammamnak várnia kell, ennél fogva a mindennemű sportági tevékenységtől eltiltott katari hiába akarta, hogy már kedden - vagyis egy nappal a tisztújítás előtt - meghallgassa a fellebbviteli bizottság, erre nem kerülhet sor.

A FIFA egyúttal azt is közölte, hogy a tervek szerint szerdán 9.30-kor kezdődik a kongresszus, amelyen megválasztják az elnököt. A posztra - Bin Hammam kiesésével - egyedül kandidál a jelenlegi vezető, a svájci Joseph Blatter.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) azonban azt kéri, hogy a nemzetközi szövetség egyre terebélyesedő megvesztegetési botránya miatt halasszák el az elnökválasztást. Az FA egyben arra kéri a többi nemzeti szövetséget, hogy támogassák kezdeményezését.

Közben a FIFA több kiemelt szponzora, az Emirates légitársaság, az Adidas és a Coca-Cola is elégedetlenségét fejezte ki a botránnyal kapcsolatban, és abbéli reményének is hangot adott, hogy a FIFA minél hamarabb megoldja ezt a sportág, és a világszövetség számára kínos helyzetet.