Vágólapra másolva!
A májusban sikeresen megrendezett Barcelona - Manchester United Bajnokok Ligája-döntő után 2013-ban is a londoni Wembley-stadion adhat otthont a legrangosabb európai labdarúgókupa fináléjának - jelentette be az UEFA.

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke csütörtökön elmondta: azért esett újfent a választás a legendás létesítményére, mert az angol szövetség 2013-ban ünnepli megalakulásának 150. évfordulóját. "Valóban kivételesnek tűnhet a dolog, de úgy gondolom, tisztelnünk kell ezt jeles évfordulót" - mondta Platini.

Ez lesz az első alkalom, hogy egy stadionban ilyen rövid időn belül két döntőt rendeznek. Az eddigi "rekordot" is a Wembley tartotta azzal, hogy 1968 és 1971 között szintén kétszer adott otthont a legrangosabb európai kupa fináléjának.

Az újjáépített Wembley-stadiont 2007-ben adták át. A mostani szezonban itt játszották a Bajnokok Ligája döntőjét, amelyben az FC Barcelona 3-1-re legyőzte a Manchester Unitedet. Jövőre a müncheni Allianz Aréna ad otthont a finálénak.

Az UEFA arról is döntött, hogy a 2013-as Európa-liga-döntőnek Amszterdam, míg az európai Szuperkupa-mérkőzésnek Prága ad otthont.