Vágólapra másolva!
Az átigazolási szezon egyik legkeresettebb játékosa Neymar, az újdonsült Libertadores-kupa-győztes Santos brazil válogatott csatára, akiért öt klub is hajlandó lenne kifizetni a 45 millió eurós kivásárlási összeget, köztük Dzsudzsák Balázs új csapata, az Anzsi Mahacskala.

Az, hogy a Real Madrid, a Barcelona, a Chelsea és a Manchester City is a kérők között van, nem meglepő, de a négy sztárklub mellett Dzsudzsák Balázs új csapata, az orosz Anzsi Mahacskala is beszállt a versenybe, amely Szulejman Kerimov év eleji érkezése óta óriási tempóban és komoly összegekért erősít a világ minden pontjáról.

"Nem akarjuk mindenáron eladni a játékost, de ha kifizetik érte a szerződésben feltüntetett összeget, akkor létrejöhet az üzlet" - nyilatkozta Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro, a Santos elnöke az ESPN Brasil nevű tévécsatornán. Ribeiro szerint a csapatok etikusan jártak el, előbb a Santost keresték meg, jelezve, hogy hajlandóak kifizetni a 45 millió eurót, ezután pedig engedélyt kaptak, hogy tárgyaljanak a játékos ügynökével.

Neymar hétfőn még úgy nyilatkozott, hogy Brazíliában játszva szeretne a világ legjobb játékosává válni, de Ribeiro is elismerte, hogy a csapatok vonzerejét ismerve nem kizárt, hogy a nyáron Európába költözik. Eddig a Chelsea-t és a Realt tartották a legesélyebbnek Neymar megszerzésére, de a londoniakat tavaly többször is kikosarazta a 19 éves csatár, a Realnál pedig valószínűleg attól függhet az érkezése, hogy ki marad a Benzema, Higuaín duóból.