Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre Brazília csak 0-0-s döntetlent játszott Venezuela ellen a Copa América első fordulójában. Venezuela a bravúros döntetlennel először szerzett pontot az ötszörös világbajnok ellen a kontinenstorna történetében.

B csoport, 1. forduló:
Brazília - Venezuela 0-0 (0-0)
v: Orozco (bolíviai)
Brazília: Júlio César - Daniel Alves, Lúcio, Thiago Silva, André Santos - Ramires (Elano, 75.), Lucas Leiva - Ganso, Robinho (Fred, 64.), Pato (Lucas, 76.) - Neymar.
Venezuela: Vega - Vizcarrondo, Peroso, Rosales, Cíchero - Rincón, C. González (Di Giorgio, 85.), Lucena, Arango - Miku (Maldonado, 79.), Rondon (Moreno, 63.).

A minden világeseményen favoritként induló Brazília megfiatalított csapattal vesz részt az idei Copán, és Neymarék számára ideális ellenfélnek tűnt a nyitómeccsen Venezuela, az egyetlen dél-amerikai válogatott, amely még egyszer sem jutott ki világbajnokságra.

Az első tíz percben úgy tűnt, a venezuelaiaknak már az is ünnep lesz, ha kijönnek a saját térfelükről, a brazilok nagyon nyomtak, de egy Robinho-lövésen kívül mást nem tudtak felmutatni. A forgatókönyv nem is változott az első félidőben, a brazilok többször is közel álltak a gólhoz, de Pato tízméteres lövése a lécen csattant, Robinho hanyag gurítását a becsúszó Vizcarrondo vállal mentette a gólvonal előtt, Neymar tekerése pedig kaput sem talált.

A meccs összefoglalója:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=15U6uDtBTZjYixOt


Azt gondoltuk, a szünet után rákapcsol az ötszörös világbajnok, de a venezuelai kapusnak nem kellett bravúrt bemutatnia, Pato rendre elrontotta az átvételt, ha helyzetbe került, Neymar sokszor többet cselezett a kelleténél, Robinho és a több sztárklub által figyelt Ganso pedig halovány volt. A 0-0 azt jelenti, hogy Venezuela először szerzett pontot a brazilok ellen a Copán.

A csoport másik meccsén:
Paraguay - Ecuador 0-0

A csoport állása:
1. Brazília 1 pont (0-0)
Ecuador 1 (0-0)
Paraguay 1 (0-0)
Venezuela 1 (0-0)