Vágólapra másolva!
Uruguay legyőzte Mexikót a Copa América C csoportjának utolsó fordulójában, így a már korábban is biztos továbbjutónak számító Chiléhez és Peruhoz csatlakozva negyeddöntős a tornán. A tartalékos chileiek egy, a lefújás előtt született öngóllal gyűrték le a szintén sok helyen változtató peruiakat.

Chile - Peru 1-0 (0-0)
Mendoza, vezette: Sálvio Fagundes (brazil)
Chile: Miguel Pinto - Ponce, Jara, Marco Estrada - Fierro (Jorge Valdivia, 59.), Carlos Carmona, Francisco Silva (Medel, 79.), Beausejour - Luis Jiménez - Esteban Paredes (Alexis Sánchez, 59.), Suazo
Peru: Libman - Corzo, Christian Ramos, Acesiete (Vílchez, 46.), Giancarlo Carmona, Revoredo - Ballón, Antonio González (Carillo, 77.), Michael Guevara (Lobatón, 70.) - Chiroque, Ruidiaz
gól: Carillo (92., öngól)
kiállítva: Beausejour (62.), illetve Giancarlo Carmona (62.)

Már a két válogatott összeállításán látszott, hogy nincs különösebb tétje a találkozónak, mivel az A csoportban harmadik helyen végzett, és a továbbjutásban reménykedő Costa Rica három pontot gyűjtött, Chile és Peru pedig már két meccs után négypontos volt.

A találkozó elején mindkét fél kapuja előtt alakultak ki helyzetek, több veszélyt a chilei támadások hordoztak magukban. Gól azonban sokáig nem született, kiállítás viszont kettő is. A 62. percben egy lerántás után a perui Carmona és a chilei Beausejour legyintette meg a másikat kölcsönösen.

A lefújás előtt született egy gól, bár perui szerezte, de a saját kapujába lőtte, így Chile csoportgyőztesként várhatja a negyeddöntőt, Peru az egyik legjobb harmadikként szintén továbbment.



Uruguay - Mexikó 1-0 (1-0)
La Plata, vezette: Raúl Orozco (bolíviai)
Uruguay: Muslera - Maxi Pereira, Lugano, Coates, Álvaro Pereira - Diego Pérez, Arévalo Ríos, Álvaro González (Lodeiro, 69.), Cristian Rodríguez (Eguren, 84.) - Luis Suárez, Diego Forlán (Abreu)
Mexikó: Luis Michel - Araujo, Reynoso, Mier - Aguilar (Aquino, 46.), Darvin Chávez, Enríquez, Diego Reyes, Miguel Ponce (Édgar Pacheco, 70.) - Giovani dos Santos (Oribe Peralta, 46.), Rafael Márquez Lugo
gól: Álvaro Pereira (14.)

Uruguaynak nyernie kellett a biztos továbbjutáshoz, de Mexikó is reménykedhetett volna még egy nagyarányú győzelem esetén. A találkozó nem hozott egetverő játékot, sok hibát annál inkább.

Az egyik ilyen hibának köszönhető Uruguay győztes gólja. A 14. percben szerencsésen elpattogott a labda Mexikó kapujáig, úgy tűnt, könnyedén Luis Michel zsákmánya lesz, ám a mexikói kapus hagyta, hogy Álvaro Pereira kipiszkálja a keze közül, majd a hálóba lőjjön.

A folytatásban is az uruk akarata érvényesült, a fiatal mexikói csapat pont nélkül lesz kénytelen hazautazni a Copáról.

Miután Uruguay a második helyen végzett, magyar idő szerint vasárnap 0.15-től az A csoport másodikjával, Argentínával játszik a négy közé jutásért.


A C csoport végeredménye:
1. Chile 7 pont (továbbjutott)
2. Uruguay 5 (továbbjutott)
3. Peru 4 (továbbjutott)
4. Mexikó 0