Vágólapra másolva!
Uruguay jutott elsőként a Copa América döntőjébe, miután Luis Suárez második félidő elején szerzett két góljával legyőzte Perut.

Copa América, elődöntő:
Peru - Uruguay 0-2 (0-0)
La Plata
v.: Orozco (bolíviai)
Peru: R. Fernández - A. Rodríguez, Acasiete, Vilchez, Carmona - Yotun (Chiroque, 53.), Balbín (Ballón, 90.), Cruzado, Vargas - Guerrero, Advincula (Lobatón, 60.).
Uruguay: Muslera - M. Pereira, Lugano, Coates, M. Caceres - Gargano (Eguren, 70.), Ríos, A. González, Á. Pereira - Forlán, L. Suárez (A. Hernández, 70.).
gól: L. Suárez (53., 58.)
sárga lap: Yotun (1.), Suárez (12.), Gargano (26.), Balbín (60.), Lugano (67.)
piros lap: Vargas (69.)

Mozgalmasan indult a meccs, a bolíviai bírónak már az első percben sárgát kellett kiosztania az egyik peruinak, és bár a kapusoknak nem kellett nagyot védenie, élvezhető oda-vissza játék folyt az első negyedórában.

A peruiak részéről Yotun dolgoztatta meg Muslerát egy távoli lövéssel, az uruguayiaknál pedig előbb Suárez foghatta a fejét, amikor lecsúszott a lábáról a labda ígéretes helyzetben, majd Álvaro Pereira lepődött meg túlságosan azon, hogy egy bedobás után eljutott hozzá a labda, mert közelről elügyetlenkedte a ziccert.

A 23. percben Vargas adott be mesterien balról, de középen hiába érkezett Guerrero és Advincula is becsúszva, mindkettőjük előtt elsuhant a labda. Húsz percnyi helyzet nélküli loholás után magasba lendültek az uruguayi kezek, de hiába: Forlán szabadrúgása után Lugano megcsúsztatta a labdát, amit Á. Pereira három lépésről bepöckölt, de mivel lesről indult, így kifelé következett szabadrúgás.

Ami 45 perc alatt nem jöt össze az első félidőben, az nyolc perc alatt sikerült a másodikban, Forlán vagy 30 méterről lőtt, Fernández csak oldalra tudta paskolni a labdát, amire Suárez érkezett, és a kapus alatt a rövid sarokba gurított (0-1).


A Liverpool csatára öt perccel később duplázott, Á. Pereira pazar átadásával két védő között lépett ki, kicselezte a kissé feleslegesen kifutó Fernándezt, majd 17 méterről az üres kapuba gurított (0-2).


Ha a két gól még nem lett volna elég csapás Perunak, akkor Vargas durvasága végleg eldöntötte a meccset, a csapatkapitány belekönyökölt a mögötte brusztoló Coates arcába, amiért teljesen jogosan kapott piros lapot az esetet két méterről figyelő bírótól.

A 84. percben tíz emberrel is centikre járt a szépítéshez Peru, Guerrero lövését Muslera felfelé ütötte, és a labda vészesen közelített a gólvonal felé, de az argentinok ellen parádézó kapus még időben elcsípte. A peruiak a kiállítás után jobban csípkedték magukat, de későn kezdtek el focizni, így a vb-4. Uruguay jutott elsőként döntőbe a Copán.