Vágólapra másolva!
A Marca spanyol napilap információja szerint David Villának megromlott a viszonya Lionel Messivel, ezért a világ- és Európa-bajnok csatár távozhat a Barcelona labdarúgócsapatától.

"A Marca hazudik! Minden játékosra szükségem van, ezt Davidnak is elmondtam, senki nem megy sehova" - reagált a klubvébé helyszínén tartott sajtótájékoztatón Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője.

Október végén a valenciai sportnapilap, a Superdeporte is írt már arról, hogy Villa és Messi nincs jóban egymással, mivel a spanyol csatár az argentin klasszis miatt nem játszhat kedvenc posztján, azaz középcsatárként. Az újság a Viktoria Plzen elleni hazai BL-meccsen történtekkel is próbálta alátámasztani az információt. A meccsen Messi többször is egyedül próbálta megoldani a szituációkat passzolás helyett, és Villa góljánál nem csatlakozott a társak gólöröméhez, hanem fejét csóválva bandukolt visszafelé.

Zlatan Ibrahimovic életrajzi könyvében azt írta, hogy akkor romlott meg a kapcsolata Guardiolával, amikor Messi szeretett volna előrébb játszani, az edző pedig engedett ennek a kérésnek, és elvette a svéd csatár szabadságát a pályán, a Marca szerint hasonló a helyzet most Villával is, aki szintén elhagyná a csapatot.

A Chelsea, a Liverpool és az Aston Villa már be is jelentkezett a 30 éves csatárért, aki a Real Madrid elleni legutóbbi rangadón csak a 84. percben állt be a csapatba. Villa a legutóbbi bajnokságban 34 meccsen 18 góllal segítette aranyéremhez a csapatot, összesen 75 meccsen 32 gólt szerzett a Barca színeiben.