Vágólapra másolva!
Félbeszakadt az Ajax-AZ Alkmaar holland kupameccs, miután a vendégek edzője lehívta a csapatát a pályáról. A döntés előzménye, hogy egy huligán a pályára rohanva megtámadta az AZ kapusát, aki megrugdosta támadóját, és ezért piros lapot kapott a bírótól.

Az Ajax 1-0-ra vezetett a 36. percben, amikor egy 19 éves, mint később kiderült ittas huligán berohant a pályára, és hátulról megtámadta Esteban Alvaradót, az AZ Costa Rica-i kapusát. Alvarado észlelte a támadást, és összecsapott ellenfelével, aki földre került, a bepipult kapus pedig kétszer is megrúgta.

A biztonságiak közbelépése után a feleket sikerült szétválasztani, de Bas Nijhuis játékvezető ítélete feldühítette az amúgy is zaklatott állapoban lévő vendégeket, a bíró ugyanis piros lapot mutatott fel a kapusnak. Az alkmaariak edzője, Gertjan Verbeek ezután döntött úgy, hogy lehívja csapatát a pályáról, és mivel nem sikerült rábírni a vendégeket a folytatásra, így félbeszakadt a meccs.

A videó végén, 2.02-nél látható az incidens, ami a kiállítást eredményezte:


"Megértem, hogy Esteban megvédte magát, de odament a szurkolóhoz, és többször megrúgta, pedig el is sétálhatott volna onnan" - indokolta a kiállítást Nijhuis. Az AZ klubigazgatója, Toon Gerbrand azt mondta, a játékosok az eset után már nem érezték biztonságban magukat, az Ajax pedig elnézést kért a biztonsági hiányosságok miatt, és megígérte, életre szóló kitiltással bünteti a huligánt. Bert van Oostveen, a holland szövetség igazgatója úgy nyilatkozott, kivizsgálják az esetet, de egyelőre nem merült fel az újrajátszás lehetősége.