Vágólapra másolva!
Ronaldinho tavaly januárban tért haza a Flamengóhoz, ahol olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy a brazil válogatottba is visszakerült. A riói egyesület azonban anyagi nehézségekkel küzd, így a világklasszis távozhat. Még az Európába való visszatérését sem lehet kizárni.

A 2005-ben a világ legjobb labdarúgójának megválasztott Ronaldinho hazaigazolása már jelezte: a brazil klubok egyre jobban bírják a gazdasági versenyt az európaiakkal, azaz már nem kényszerülnek arra, hogy rendre eladják legjobbjaikat, illetve haza tudnak csábítani klasszisokat is. A Flamengónál Ronaldinho havi 600 ezer dollárt (146 millió forint) keresett, amelynek csak 20 százalékát állta az egyesület, a többit a szponzorok fizették. A támadó lassan formába is lendült, vezérletével a csapat megnyerte az állami bajnokságot, majd kiharcolta a Libertadores-kupa-indulást az országos bajnokságban, amihez Ronaldinho 14 góllal járult hozzá.

A fizetésének nagy részét biztosító Traffic nevű cég azonban hónapok óta nem fizetett a játékosnak, az elmaradás meghaladja a másfél millió eurót (467 millió forint) is. Mindez nem nagyon tetszik Ronaldinhónak, akinek a bátyja, Roberto de Assis a menedzsere. A testvér január 25-ig adott határidőt a Flamengónak, hogy megoldja a problémát, ha ez nem sikerül, a hónap végéig marad idő arra, hogy Ronaldinho máshová igazoljon. Roberto szerint Olasz- és Spanyolországból is vannak ajánlataik (a Serie A-ból állítólag a Genoa érdeklődik), de Ronaldinho szeretne otthon maradni. A Globoesporte értesülései szerint a befutó a Corinthians lehet.

További átigazolási hírek:
Az Udinese elefántcsontparti középpályása, Thierry Doubai kölcsönbe a Sochaux-ba került. Olasz lapértesülések szerint az Internazionale 21 millió fontot ajánlott a Manchester Citynek Carlos Tévezért. A Sampdoria középpályását, Angelo Palombót a Fiorentina és a Juventus is szeretné megszerezni. A Real Madrid középpályása, Esteban Granero iránt a Liverpool érdeklődik. A Bolton Wanderers kiszemeltje a Tottenham Hotspur mexikói csatára, Giovani dos Santos, akiért négymillió eurót fizetnének. A Chelsea fiatal holland védője, Patrick van Aanholt kölcsönbe a Vitesse Arnhemhez került.

www.global-soccer.eu