Vágólapra másolva!
A Tottenham Hotspur ugyan elveszítette a Manchester City elleni rangadót a hétvégén, de továbbra is harcban áll a BL-szereplésért. A klub keretében van néhány játékos, aki nem élvezi Harry Redknapp edző bizalmát, közülük Vedran Corlukát az Olympique Lyon és az AS Roma is szeretné megszerezni.

A horvát hátvédet a Tottenham 2009 nyarán közel 14 millió euróért igazolta le, és két idényen keresztül alapember volt a londoniaknál. Az előző szezonban viszont már csak 14 bajnokin játszott, a jelenlegi szezonban pedig mindössze három meccsen szerepelt a Premier League-ben, mert a fiatal Kyle Walker kiszorította a csapatból.

Corlukát az a veszély fenyegeti, hogy lemarad a nyári Európa-bajnokságról, hiszen a horvátok szövetségi kapitánya, Slaven Bilic elsősorban azokra számít, akik rendszeresen játszanak klubjukban. Így aztán a védő szeretne távozni a Spurstől, és ajánlatban nincs is hiány: az olasz AS Roma kölcsönbe szerezné meg az idény végéig, a francia Olympique Lyon viszont végleg megvenné.

További átigazolási hírek

Az Everton orosz középpályása, Dinijar Biljaletgyinov két és fél év után visszatér Oroszországba, a Szpartak Moszkvához. Az Internazionale megszerezte a brazil Internacional védőjét, Juan Jesúst, akit valószínűleg rögtön kölcsön is ad a Novarának. A Bolton Wanderers bejelentkezett a szaúdi Al-Naszr guineai csatáráért, Ismael Bangouráért. A Wigan Athletic megegyezett a Birmingham Cityvel a chilei középpályás, Jean Beausejour megszerzéséről.

www.global-soccer.eu