Vágólapra másolva!
A nyáron tulajdonos- és edzőváltáson átesett AS Roma nem a legjobban kezdte az idényt, de Luis Enrique munkája egyre inkább kezd beérni. A szakember szeretné még inkább az elképzelései szerint alakítani a keretet, és a szélsőjáték erősítése érdekében két focistát is igazolna.

A Barcelona B csapatától érkezett Luis Enrique a szezon elején csak nehezen tudta megvalósítani elképzelését a rómaiaknál, de az elmúlt hetek eredményei azt mutatják, hogy a labdabirtokláson és a passzjátékon alapuló futball eredményes lehet a Serie A-ban is. A Roma jelenleg úgy áll a hatodik helyen a tabellán, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, és a spanyol szakember úgy véli, hogy a továbblépéshez elsősorban a szélsőjátékot kellene megerősíteni.

Ennek megfelelően az egyesület a napokban várhatóan kölcsönveszi a Fluminense focistáját, Marquinhót, aki már meg is érkezett az olasz fővárosba, hogy aláírja szerződését. A 25 éves, ballábas brazil balszélsőként és -hátvédként is bevethető, és a hírek szerint egyelőre a szezon végéig csatlakozik a klubhoz, amelyek azonban a nyáron opciója lesz arra, hogy végleg megvegye. De a rómaiak a jobbszárnyat is megerősítenék, olasz lapértesülések szerint ide a Chelsea mellőzött védője, a portugál Bosingwa a kiszemeltjük.

További átigazolási hírek

A Queens Park Rangers megszerezte a Manchester City védőjét, Nedum Onuohát, és szeretné kölcsönvenni a francia Nancy támadóját, Samba Diakitét. A Palermo argentin középhátvédje, Mauro Cetto kölcsönbe a Lille-hez került. A Borussia Mönchengladbach argentin csatára, Raúl Bobadilla a svájci Young Boyshoz igazolt. A Hertha a Freiburg védőjével, Felix Bastiansszal erősített.