Vágólapra másolva!
A hét végén a Lecce elleni vereség felébreszette az Internazionale szurkolóit, akik a hét egymást követő bajnoki győzelem után már az aranyéremről álmodtak. A vezetőség igyekszik erősíteni a kereten, a csapat kedden két játékost is igazolt: a kolumbiai Fredy Guarin az FC Portótól, míg a brazil Juan az Internacionaltól érkezett.

Előbbit két millió euró ellenében, egyelőre kölcsönbe szerezte meg a kék-fekete együttes azzal az opcióval, hogy a szezon végén 11 millió euróért végleg szerződtetheti. Juan a brazil U20-as válogatottal megnyerte a dél-amerikai ifjúsági kontinenstornát, a védőt ugyanakkor elképzelhető, hogy kölcsönadják, valószínűleg az újonc Novarának.

A milánói egyesületnél a középpályások közül Dejan Stankovic régóta sérüléssel bajlódik, Thiago Mottát pedig a Paris Saint-Germain csábítja, így a klubnál úgy vélték: szükség lehet egy új játékosra ebben a csapatrészben. A Porto kolumbiai erősségét, Fredy Guarínt januárban inkább a Juventusszal hozták kapcsolatba, de a torinóiaknak csak egyetlen EU-n kívüli igazolásra volt helyük a keretben, és inkább az uruguayi Martín Cáceres szerződtetése mellett döntöttek.

Guarín viszont távozni kívánt a portóiaktól: hiába volt alapember az előző idényben, amikor csapata bajnokságot és Európa Ligát nyert, a jelenlegi szezonban mindössze hét bajnokin vetették be. Az Internek így nem volt nehéz dolga a megszerzésével.

Mindeközben az Internazionale kölcsönadta brazil támadóját, Coutinhót az Espanyolnak.

További átigazolási hírek:
A Blackburn megszerezte a svéd Halmstad játékosát, Marcus Olssont, akinek ikertestvére, Martin már a Roversnél szerepel.

Az Olympique Marseille argentin játékosa, Luis González visszatérhet korábbi csapatához, a Portóhoz.

Az Everton bejelentkezett a Rangers horvát támadójáért, Nikica Jelavicért.

A Köln a sérült Lukas Podolski pótlására leigazolta a másodosztályú Bochum észak-koreai csatárát, Jong Tae-set.

A Juventus kölcsönadta jobbhátvédjét, Marco Mottát a Cataniának.

Angol lapértesülések szerint az Arsenal érdeklődik a másodosztályú Watford védője, Adrian Mariappa iránt.

A Borussia Dortmund paraguayi csatára, Lucas Barrios a Fulhamben köthet ki.

A Queens Park Rangers kölcsönvette a Nancy mali légiósát, Samba Diakitét.

A Chelsea 6,7 millió fontért megveszi a belga Genk középpályását, Kevin de Bruyne-t, akit rögtön vissza is kölcsönöz a genkieknek.

www.global-soccer.eu