Vágólapra másolva!
Egy angol lapértesülés szerint manipulált csoportmérkőzést követően nyerte meg Argentína a hazai rendezésű labdarúgó-világbajnokságot 1978-ban. Dél-amerikai portálok úgy tudják, a nemzetközi szövetség (FIFA) vizsgálódik az ügyben.

Az Express.co.uk azt írta, az 1978-as labdarúgó-világbajnokság házigazdája, az argentin válogatott előre megbeszélte a peruiakkal az utolsó középdöntős csoportmeccs eredményét, majd 6-0-s sikerükkel bejutottak a fináléba, amelyet 3-1-re megnyertek Hollandia ellen.

Genaro Ledesma perui szenátor hétfőn egy Buenos Aires-i bíróság előtt elismerte, hogy a két ország megállapodott: a peruiak legalább négygólos vereséget szenvednek - ezzel biztos döntőbe jutáshoz segítik ellenfelüket -, cserébe az argentinok átadnak 13 perui politikai foglyot.

A szenátor szerint Jorge Videla argentin diktátornak szüksége volt a világbajnoki címre, hogy általa is javítsa országa rossz imázsát a világban.

Forrás: AFP
Passarella csapatkapitány magasba tartja a bajnoki trófeát

Perui és mexikói portálok - többek között a Panamericana.pe, illetve az Eluniversal.com.mx - úgy tudja, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) is vizsgálódni fog, és elképzelhető, hogy 34 évvel a világbajnokság után megfosztja aranyérmétől Argentínát.