Vágólapra másolva!
1-1-es eredménnyel zárult az orosz labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának rangadója, amelyen a második helyen álló CSZKA Moszkva nem bírt a harmadik helyezett Dinamo Moszkvával. A vendégek egyenlítő góljánál a klub színeiben első bajnokiját játszó Dzsudzsák Balázs adta a gólpasszt.

Eredmény, orosz bajnokság, 34. forduló:
CSZKA Moszkva - Dinamo Moszkva 1-1 (1-0)
Luzsnyiki-stadion
v.: Vilkov
CSZKA: Csepcsugov - A. Berezuckij, V. Berezuckij, Ignasevics, Sennyikov - Musa, Vernblum, Seku Oliseh (Tosic, 63.), Mamajev (Necid, 83.), Keisuke Honda (Aldonyin, 46.) - Doumbia
Dinamo: Berezovszkij - Uilksir, Leandro Fernandez, Granat, Lomics - Szamedov (Kuranyi, 46.), Juszupov (Szapeta, 77.) , Szemsov, Dzsudzsák - Voronyin, Kokorin
gól: Doumbia (3.), illetve Szemsov (75.)

Első félidő:

Kiválóan kezdte a mérkőzést a hazai együttes, Doumbia már a 3. percben megszerezte a vezetést, miután Honda passzát követően okosan átemelte Berezovszkij kapust (1-0). A CSZKA többet birtokolta a labdát, a 11. percben is ígéretetes támadást vezethetett, ám Musa lesen kapta az indítást, ráadásul Berezovszkij is védett.

A 18. percben ismét Musa száguldott el a bal szélen, középre adását Fernandez az utolsó pillanatban emelte a magasba Doumbia elől, majd sikerült kifejelnie az ötösről a labdát. A 21. percben Juszupov próbálkozott távolról, eredménytelenül.

Megpróbálta átvenni az irányítást a Dinamo, de a mezőnybeli passzoknál előbb nem jutott. Dzsudzsák nem klasszikus balszélsőként futballozott, hanem eggyel beljebb kapott helyett a középpályán.


A 23. percben ismét Musa villant, úgy ment el a lassú védők mellett, ahogy akart, ezúttal Fernandezt futotta le, de visszagurítását lefülelték a bekkek. Aztán villant az első sárga lap: Dzsudzsák kapta kezezésért.

A 27. percben Szamedov játszotta magát tisztára a 16-oson belül, de lövését blokkolták. A 38. percben végre történt valami, Musát kellett ápolni.

A 41. percben elképesztő helyzetet hagyott ki Musa, aki pazar indítást kapott, lendületből elvitte a labdát a kapus mellett is, de ahelyett, hogy ballal az üres kaput választotta volna, visszavette a labdát - egy védő el is szállt -, de a csatár elcsúszott, így a bekkek a gólvonalról felszabadítottak.

Musa megsérült, le kellett támogatni, az emberelőnybe kerülő Dinamo gyorsan ki is akarta használni, de Voronyin az alapvonalról nem tudott centerezni.

Második félidő:

Folytatódott a mérkőzés, a hazaiaknál Honda helyére Aldonyin érkezett, a vendégeknél Szamedov helyett Kuranyi lépett pályára - igaz, addig öltözködött, hogy a játékvezető nem várta meg, és nélküle kezdte el a második játékrészt.

Az első lövést Oliseh eresztette meg 10 méterről, Berezovszkij védett. Az 51. percben aztán ő hibázott nagyot, Lomics rövid hazagurításából oldalba rúgta a rárontó CSZKA-játékost, Doumbiát, szerencséjére a labda nem a kapuba, csak az alapvonalon túlra pattant.

Az 56. percben Voronyin nagyott ki nagy helyzetet, majd a kipattanót Szemsov hiába játszotta Kurányihoz, a német csatár már lesen állt. Egy perccel később Doumbia forgott le védőjéről, de Granat a 16-os vonala előtt elgázolta, jogos volt a sárga. A szabadrúgást Ignasevics a sorfalba vágta.

A 65. percben Juszupov váratlanul lőtt, Csepcsugov eldőlve védett a bal sarok előtt. Három perccel később Voronyin 18 méterről lőtt a bal kapufa mellé.

A 75. percben váratlanul egyenlített a Dinamo: Dzsudzsák bal oldali beadására Szemsov érkezett, és 15 méterről a jobb sarokba fejelt - Csepcsugov kapus alaposan benne volt (1-1).


Feltámadt a Dinamo, Csepcsugov kapusnak előbb egy éles beadást kellett lábbal hárítania, majd a csereként beállt Szapeta lövését védte bravúrral.

A játékvezető három percet hosszabbított, az eredmény azonban már nem változott. Dzsudzsák Balázs gólpasszal debütált új csapatában, de az 1-1 a CSZKA számára jobb eredmény, hiszen ezzel megtartotta kétpontos előnyét a városi riválissal szemben.

Előzmények:

"Edzőnk, Szergej Szilkin már közölte, hogy az első perctől számol velem. A délutáni edzést követően behívatott, és elmondta, mit remél tőlem. Nem titkolta, a szurkolókhoz hasonlóan ő is bizakodva várja a bemutatkozásomat, de nem kér másra, csak arra, hogy azt nyújtsam, amire képes vagyok. Nem pakolt rám semmilyen terhet, nem akart újat mutatni nekem, nem jött azzal, hogy mi mindent vár tőlem. A bizalmát mégis érzem, és ez megnyugtató" - nyilatkozta Dzsudzsák a Nemzeti Sportnak.

A válogatott középpályás az első tavaszi fordulót azért hagyta ki az Anzsi ellen, mert előző csapata nem egyezett bele, hogy pályára lépjen. Így a bemutatkozásra a városi rangadón kerül sor.

A mérkőzés azért fontos mindkét csapat számára, mert a győztes tartani tudná a lépést listavezető Zenittel. A szentpéterváriaknak 66 pontjuk van, a CSZKA 60 ponttal második, a Dinamónak 58 pontja van.