Vágólapra másolva!
1991-ben egy tragikus bokszmeccs és hat agyműtét után negyven napot töltött kómában Michael Watson. Az egykori középsúlyú bokszoló úgy nyilatkozott, Fabrice Muamba esete azt bizonyítja, a lehetetlen néha lehetséges. A Bolton-játékos állapotában javulás állt be, a Daily Mirror szerint megismerte menyasszonyát, és a fiát kereste.

1991. szeptember 21-én, pályafutása harmincadik profiboksz-mérkőzésén súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett Michael Watson, akit a Chris Eubank elleni vesztes csata után azonnal kórházba szállítottak, és életmentő agyműtétet hajtottak rajta végre.

A negyven napig kómában fekvő, összesen hatszor műtött sportoló úgy nyilatkozott a hétvégi, tragikus eset után, hogy a Tottenham-Bolton FA-kupa-meccs 41. percében szívroham miatt összeesett Fabrice Muamba esete megmutatta, mégis vannak csodák.

"Negyven napig voltam kómában, de mindenre úgy emlékszem, mintha ma történt volna. Imádkoztam Muambáért, és biztos vagyok abban, hogy a lehetetlen néha lehetséges. Vannak még csodák, én vagyok rá az élő bizonyíték. Végigéltem mindezt, elmentem a pokolba és vissza, még most is itt vagyok, hogy 21 évvel az eset után mesélhessek" - mondta.

Hozzátette, ez az eset a hit próbája is egyben, és biztos benne, hogy ha Muamba felépül, még jobb emberré válik.

Az egykori Zairében született, korábbi U21-es angol válogatott játékos a kezdőkör mellett zuhant a földre úgy, hogy senki nem volt a közelében. A bíró megállította a játékot, Muambát percekig próbálták a pályán újraéleszteni, majd hordágyon levitték. Howard Webb játékvezető minden futballistát lehívott, majd nem sokkal később bejelentették, hogy a találkozó nem folytatódik. A Tottenham Hotspur elleni mérkőzésen a Bolton kapuját a magyar válogatott Bogdán Ádám védte, az állás pedig 1-1 volt, amikor félbeszakadt a küzdelem.

A szombati eset miatt elhalasztották a Bolton soron következő, keddi bajnoki mérkőzését, melyen az Aston Villa lett volna az ellenfél.

Hétfő este a Bolton és a londoni kórház közös közleményében javulásról számolt be. "Estére jelentősen javult" - áll a kiadott közleményben. "Jelenleg már egyedül lélegzik, és felismeri a családtagjait, akiknek a kérdéseire reagál is. Ezek mind biztató jelek, ezzel együtt az intenzív osztály munkatársai továbbra is szigorú megfigyelés alatt tartják."

A Daily Mirror arról számolt be, hogy Muamba azonnal felismerte menyasszonyát, és első szavaival kisfiát kereste és azt kérdezte: "Hol van Josh?"

A játékost sok ismert labdarúgó meglátogatta, többek között bent járt nála a kórházban Shaun Wright-Phillips, Ashley Cole, Johan Djourou és Jermain Defoe is.