Vágólapra másolva!
Összeesett a pályán Piermario Morosini, a Livorno középpályása a csapata Pescarában vívott olasz másodosztályú bajnoki mérkőzésén. A volt U21-es válogatott játékoson a gyors beavatkozás ellenére nem tudtak segíteni.

Elmarad a teljes Serie A-forduló
Szinte minden évre jut tragédia a focipályákon

A 25 éves futballista a 31. percben zuhant a földre. Az azonnali orvosi segítségnyújtás során defibrillátort is alkalmaztak, majd a pescarai Santo Spirito kórházba szállították a játékost. Hírügynökségi jelentések szerint a mentőautóban többször is megállt a szíve Morosininek, akit mesterséges kómába helyeztek, de már nem tudtak megmenteni.

"Összeesett, majd megpróbált felállni, de újra lezuhant a gyepre" - idézte fel a drámai perceket Danilo Iannascoli, a Pescara általános igazgatója. A helyszíni beszámolók szerint a mentőautó néhány percet késlekedett, mert egy autó elállta a bejáratot.

"Minden lehetségeset megtettünk a fiú megmentéséért, de már nem nyerte vissza az eszméletét" - mondta a kardiológiai osztály vezetője, Leonardo Paloscia. Egy másik orvos, De Blasi elmondta: "Szívmegállás volt, Morosini már holtan érkezett a kórházba."


A mérkőzés 0-2-s állásnál félbeszakadt, a játékosok könnyeikkel küszködve vonultak az öltözőbe. A korábbi U21-es olasz válogatott Morosinit a Serie A-s Udinese adta kölcsön a Livornónak, amelynek magyar játékosa is van a 23 éves Filkor Attila személyében, aki egy perccel csapattársa rosszulléte előtt állt be csereként.

A Pescara elnöke, Daniele Sebastiani annyit tudott mondani: "Háromszor állt meg a szíve rövid időn belül. Nincsenek szavaim, igazán."

Forrás: AFP/Luciano Pieranunzi

Szombat este Morosini anyaegyesülete, az Udinese is pályára lépett volna az Internazionale ellen, de a teljes Serie A-fordulót elhalasztották. A Lega Serie A közleményéből nem derül ki, mikor játsszák le a mérkőzéseket.

Március 17-én a Bolton játékosa, Fabrice Muamba esett össze eszméletlenül egy meccs közben. Az újraélesztése után még napokig kritikus állapotban volt, de most már jobban van, a múlt csütörtökön három hét után megtette az első lépéseket.

Egy nappal Muamba infarktusa után a spanyol harmadosztályú Puerta Bonita védője, Sergio Granero kapott szívrohamot, de a gyors segítség az ő életét megmentette.