Vágólapra másolva!
A Real Madrid 3-0-ra nyert a Sevilla ellen a spanyol labdarúgó-bajnokságban 36. fordulójában, és ezzel tíz pontra növelte az előnyét a Barcelona előtt, amely este játszik a Rayo Vallecano ellen. A Zaragoza legyőzte a vendég Bilbaót, ezzel négy pontra közelítette meg a bennmaradást érő 17. helyen álló Villarrealt.

A hétközben a Bayern elleni BL-elődöntőt tizenegyesekkel elbukó Real gyorsan túltette magát a kudarcon, C. Ronaldo pedig most is meglőtte a szokásos gólját, Benzema passza után a portugál olyan lövőcselt csinált, hogy a szerelni akaró védő elment gyufáért, ő pedig jobbal a bal alsóba gurított. A Sevilla nem zuhant össze, és nagyon könnyen fordíthatott volna, de Reyes, Jesús Navas és Negredo is ziccert rontott rövid időn belül.


A Real egy veszélyes játék miatt a 16-oson belül megítélt közvetett szabadrúgásból növelhette volna az előnyt, de C. Ronaldo lövése a jobb kapufán csattant. A második félidő megint vendéghelyzettel kezdődött, a Real-nevelés Negredo átfűzte magát Pepén, de után Casillas kezébe emelt. Gyorsan jött a büntetés a pazarlásért, Di María passza után Coke kényelmeskedett, majd bepánikolt, és a berobbanó Benzemára lőtte a labdát, akinek a lábáról az a hálóba pattant.


Négy perccel később ismét a francia csatárt ünnepelték a társak, ezúttal Sergio Ramos beadása után bólintott bevetődve a léc alá. A Real ezzel újabb nagy lépést tett a bajnoki cím felé, és ha a Barca nem nyer este, akkor minden kérdés eldőlt.


Primera División, 36. forduló:
Real Madrid - Sevilla 3-0 (1-0)
gól:
Cristiano Ronaldo (19.), Benzema (48., 52.)

Real Zaragoza - Athletic Bilbao 2-0 (1-0)
gól
: Oriol (28.), Apono (51.)
Pintér Ádám a 82. percben csereként lépett pályára a bennmaradásért küzdő Zaragozában.