Vágólapra másolva!
Új megoldást keres a kieséses párharcok eldöntésére a FIFA - jelentette be Sepp Blatter a szervezet budapesti kongresszusán.

Tragédiának nevezte Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke a tizenegyespárbajokat a szervezet budapesti kongresszusán. Blatter szerint más megoldásra van szükség a döntetlennel végződő párharcok eldöntésére.

Blatter azért hozta fel a témát, mert az idei év legfontosabb tornái, a Bajnokok Ligája és az Afrikai Nemzetek Kupája is tizenegyesekkel dőltek el. A BL-döntőben a Chelsea nyert a Bayern München ellen, az ANK-ban pedig Zambia győzte le Elefántcsontpartot.

Blatter azt mondta, hogy jelenleg alternatívát keresnek a tizenegyesek helyett, és Franz Beckenbauert, a Football Task Force 2014 elnevezésű, a szabályok esetleges megváltozásait mérlegelő testület vezetőjét bízta meg azzal, hogy tegyenek javaslatot a tizenegyesrúgások helyettesítésére.

"A futball nem az egy-egy elleni küzdelemről kellene, hogy szóljon. Ha tizenegyesekkel döntünk, akkor a játék elveszti a lényegét" - jelentette ki Blatter. "Remélem, Beckenbauerék tudnak megoldást találni, ha nem is most, de valamikor a jövőben" - tette hozzá.