Vágólapra másolva!
Olasz- és Németországban hétközi fordulót rendeztek, Angliában pedig a ligakupában is jelenésük volt a csapatoknak, vagyis a játékosoknak nem jutott sok pihenő. A hét válogatottjának balszárnyat a Manchester United otthonában nyerő Tottenham Hotspur adja, a csatársorba pedig két bombaformában lévő játékost választottunk.

Kapus
Petr Cech (cseh, Chelsea): A londoniak továbbra is az élen állnak a Premier League-ben, miután a hét végén legyőzték az Arsenalt. A három pont megszerzéséhez elengedhetetlen volt, hogy Cech többször is hatalmas bravúrt mutasson be.

Hátvédek
Antonio Rukavina (szerb, Real Valladolid): A spanyol bajnokság újonca az első öt mérkőzésén csak négy gólt szerzett, de a hatodik fordulóban a Rayo Vallecano ellen minden bejött a csapatnak, 6-1-es siker lett vége. Jellemző, hogy még a 28 éves szerb jobbhátvéd is betalált, pedig ő eddigi karrierje során csak kétszer volt eredményes.

Andrea Barzagli (olasz, Juventus): A bajnoki címvédő még mindig veretlen a Serie A-ban, pedig a múlt héten két nehéznek ígérkező mérkőzése is volt. A Fiorentina ellen egy harcos 0-0-t játszott, majd hazai pályán gálázott az AS Roma ellen - a negyedik gólja előtt a végig magabiztosan futballozó Barzagli pazar szólót mutatott be.

Philipp Wollscheid (német, Bayer Leverkusen): A gyógyszergyáriak a gyengébb szezonkezdet után kezdenek magukhoz térni, és a múlt héten mind a két bajnokijukat megnyerték. Az Augsburgot idegenben, a Greuther Fürthöt otthon győzték le, a két meccsen csak egy gólt kaptak, és a középhátvéd Wollscheid pedig gólt is szerzett.

Jan Vertonghen (belga, Tottenham): A Spurs 23 év után először tudott nyerni az Old Traffordon a Manchester United ellen. A meccs alaphangját a londoniak belga balhátvédje, Vertonghen adta meg, aki rögtön a találkozó elején betalált egy váratlan előretörés után, majd végig kiválóan futballozott.

Középpályások
Vladimír Weiss (szlovák, Pescara): A Serie A újonca az első négy játéknapon minössze egy pontot gyűjtött, a múlt héten viszont alaposan összekapta magát, hiszen kétszer is nyerni tudott. A Palermo és a Cagliari ellen is a szlovák jobbszélső, Weiss szerezte a győztes találatot, pedig mindkétszer csak csere volt.

Francesc Fabregas (spanyol, FC Barcelona): A katalánok középpályásának eddig nem ment a játék a szezonban, képtelen volt betalálni, és eleinte a Sevilla ellen sem villogott. Kétgólos hátrányban azonban neki sikerült szépítenie, és ezzel megtört a jég: kevéssel a lefújás előtt ki is egyenlített, és a Barca végül megnyerte a meccset.

Nuri Sahin (török, Liverpool): A Vörösök drukkerei számára a héten végre felcsillant a remény, hogy kedvenceik megindulnak felfelé, a csapat ugyanis két tétmeccset is nyert. A Liverpool a ligakupában Sahin duplájával verte a West Bromwich Albiont, majd a bajnokságban a Norwichnak egy ötöst rúgott - a török ezen a találkozón is gólt szerzett.

Gareth Bale (walesi, Tottenham): A Spurs balszárnya ellenállhatatlan volt a Manchester United otthonában, Bale pedig főszerepet vállalt a londoniak győzelmében. A balszélső csapata első és harmadik találatát előkészítette, a másodikat pedig maga szerezte.

Csatárok
Edinson Cavani (uruguayi, Napoli): A nápolyiak egyelőre tartják a lépést a Serie A-ban a Juventusszal, és ezt elsősorban a bombaformában lévő Cavaninak köszönhetik. Az uruguayi támadó a hétközi fordulóban mesterhármast ért el a Lazio elleni rangadón, majd a hét végén az ő találatával verték a Sampdoriát idegenben.

Mario Mandzukic (horvát, Bayern München): A bajorok egyelőre nem hiányolják korábbi első számú gólvágójukat, a sérült Mario Gomezt, mivel a nyáron igazolt Mandzukic hasonlóan eredményesen játszik. A horvát támadó egykori csapatának, a Wolfsburgnak kettőt lőtt, majd a hét végén csereként beállva a Werder Bremen ellen is betalált.

www.globalsoccerapp.com