Vágólapra másolva!
A kolozsvári Krónika információja szerint nem elképzelhetetlen, hogy a helyi Universitatea labdarúgócsapatának új edzője a kilencszeres magyar válogatott középpályás, a Cottbus második csapatánál dolgozó Miriuta László lesz.

A nyáron nem sikerült túladnia a kolozsvári Universitatea labdarúgócsapatán Florian Walter bukaresti üzletembernek, most azonban úgy tűnik, sikerül vevőt találnia a közelmúltban mintegy kétmillió eurós tartozást felhalmozó Liga 1-es klubra.

A Krónika úgy tudja, két német cég, a DK Sportler és a Sportfive képviselői a múlt héten a tulajdonosi jogokat Walter megbízásából gyakorló Ioan Marginean volt klubigazgatóval, valamint a városi és megyei tanács képviselőivel is tárgyaltak, nemcsak a csapat megvételéről, hanem a Kolozsvár Aréna sorsáról is.

Az ügyben Miriuta László, a nagybányai születésű, kilencszeres magyar válogatott játékos közvetített, akit a német befektetők a csapat új edzőjének szemeltek ki. A 44 éves, korábban játékosügynökként is tevékenykedő Miriuta jelenleg az Energie Cottbus második számú csapatának felkészítéséért felel.

A berlini székhelyű DK Sportler tulajdonosa az egykori Bundesliga-kapus, Volker Diergardt, a Sportfive pedig Európa egyik legnagyobb sportmarketing cége - többek között a Dortmund, Hamburg, Hertha, Lyon, Paris Saint-Germain, Juventus vagy Sampdoria kereskedelmi és marketingjogait is birtokolja - több mint egymilliárd euró éves forgalommal.