Vágólapra másolva!
A lejárt szerződésű labdarúgók ingyen válthatnak klubok, és fél évvel a szerződésük vége előtt aktuális egyesületük beleegyezése nélkül is elkezdhetnek tárgyalni a jelentkezőkkel. Ha lenne egy saját klubunk, mi rájuk csapnánk le a szezon végén vélhetően szabaddá váló játékosok közül.

10. Moussa Sissoko: A Toulouse 23 éves középpályása idén a francia válogatottba is bekerült, stílusa alapján hol Patrick Vieirához, hol pedig Mahamadou Diarrához hasonlítják. Szinte biztos, hogy a nyáron klubot vált, hiszen lejár a szerződése, a kérdés már csak az, hogy a korábbi érdeklődök közül (Olympique Lyon, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City) melyiknél köt ki.

9. Douglas: A brazil származású középhátvéd 2007 óta játszik a holland Twentében, tavaly novemberben megkapta a holland állampolgárságot, idén pedig a válogatottba is meghívták, ami jelzi, hogy a játéktudására nem lehet panasz. Csak nyárig köti szerződés a mostani klubjához, szóba is hozták már a Fulhammel, a VfB Stuttgarttal, a Borussia Dortmunddal és a Schalkéval is. Bárki is szerzi meg, jól fog járni vele.

Forrás: AFP/Francisco Leong

8. Lewis Holtby: Az angol származású középpályás német válogatott, de sosem titkolta, hogy szeretné magát kipróbálni a Premier League-ben, és erre a nyártól jó esélye van, mert szerződése lejár a Schalkénál. A német sajtó szerint évi hatmillió eurós fizetést szeretne, ami az angol kluboknak aligha lesz probléma.

7. Mathieu Flamini: Az AC Milan francia középpályása egy éve is hasonló helyzetbe volt, és kisebb meglepetést okozott, hogy mégis aláírt még egy évre. Mivel továbbra is csak kevés játéklehetőséget kap, így valószínű, hogy ebbe még egyszer nem megy bele, vagyis jövő nyáron tényleg ingyen távozik. Két korábbi egyesülete, az Olympique Marseille és az Arsenal is érdeklődik iránta.

Forrás: AFP/Olivier Morin

6. Kolo Touré: Az elefántcsontparti középhátvéd még csak 31 éves, de ebben a szezonban kiszorult a Manchester Cityből, a Bajnokok Ligájára nem is nevezték. Mindez alapján kicsi a valószínűsége, hogy új szerződést kap, de még mindig elég jó futballista ahhoz, hogy könnyen találjon magának új csapatot. Állítólag a Galatasaray és az Anzsi Mahacskala is szívesen látná.

5. Frank Lampard: A 34 éves középpályás 2001 óta futballozik a Chelsea-ben, közel 600 tétmérkőzésen lépett pályára, de mostanában már csak kispados, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a klub nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését. Lampard szerint viszont még van két-három éve a legmagasabb szinten, így valószínűleg a nyáron még nem megy el levezetni az MLS-be vagy Kínába. A kérdés már csak az, hogy lesz-e olyan európai sztárklub, amelyiknek szüksége van rá.

Forrás: AFP/Ian Kington

4. Fernando Llorente: A baszk csatár egészen biztosan csapatot vált a nyáron, hiszen ezt ő maga jelentette be. A világ- és Európa-bajnok már idén szeretett volna máshová igazolni, de az Athletic Bilbao akkor még komoly összegért sem volt hajlandó elengedni, így a klubvezetőknek most bele kell törődniük, hogy egyetlen eurót sem kapnak érte.

3. Ashley Cole: A Chelsea erőssége még mindig a világ egyik legjobb balhátvédjének számít, de a londoniak csak egyéves szerződéshosszabbítást ajánlottak neki, amit nem fogadott el. A tárgyalások megrekedtek, és jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy Cole jövő nyáron ingyen távozik a Stamford Bridge-ről, és elég valószínű, hogy a célállomás a Paris Saint-Germain lesz.

Forrás: AFP/Ben Stanstall

2. Klaas-Jan Huntelaar: Ha egy csapat klasszikus középcsatárt keres, akkor Huntelaarnál jobbat aligha talál manapság. A holland fantasztikusan érzi a kaput, és ha megfelelő kiszolgálást kap, akkor rendkívül gólerős. A jelenlegi helyzet szerint a nyáron ingyen igazolható lesz, a Schalkéval ugyanis egyelőre nem tudott megegyezni. Az érdeklődők között ott van az Arsenal és az Internazionale is.

1. Theo Walcott: Az Arsenal szélsője még mindig csak 23 éves, és a szurkolók még mindig úgy érzik, hogy nem tudta kihozni magából a maximumot. Előfordulhat, hogy ezt már nem is Londonban teszi meg, a szerződése az idény végén lejár, és egyelőre nem tudott megegyezni a folytatásról, mert a klub még az ő kedvéért sem hajlandó felrúgni a fizetési struktúráját. Walcottot hírbe hozták már a Manchester Uniteddel, a Manchester Cityvel és a Juventusszal is.

Forrás: AFP/Glyn Kirk

www.globalsoccerapp.com