Vágólapra másolva!
Lionel Messiért egy orosz klub kifizette volna a barcelonai szerződésében szereplő 250 millió eurós kivásárlási összeget, a játékos azonban az e mellé járó mesés fizetésajánlat ellenére sem akar csapatot váltani - írja az angol The Sun.

Az FC Barcelona a háromszoros aranylabdást a közelmúltban egy hosszú távú szerződéssel láncolta magához, amelyben van egy záradék, hogy Messi eladásáról csak akkor tárgyalnak a katalánok, ha a kérő kifizet érte 250 millió eurót (73 milliárd forint).

A The Sun című angol napilap szerint egy orosz klub, valószínűleg az Anzsi Mahacskala megadná ezt az összeget, és közben Messi messze a világ legjobban kereső labdarúgóvá válna.

A heti fizetése nettó 562 ezer euró lenne (a Premier League legjobban kereső játékosai ennek körülbelül a harmadát vihetik haza), ez átszámítva heti 163 millió, évi 8,5 milliárd forint.

Forrás: AFP/LLuis Gene

A 29 millió euróval felérő éves kereset messze a legjobb focista fizetés lenne a világon. Minden idők legjobban fizetett játékosa, Samuel Eto'o 20,5 millió eurót kap a Mahacskalától.

A 250 millió eurós klubváltással Messi lenne a világ legdrágább játékosa, az eddigi csúcstartó Cristiano Ronaldóért 80 millió fontot (94 millió euró) fizetett a Real Madrid a Manchester Unitednek.

Messit és a Barcelonát megdöbbentette, hogy lenne olyan klub, amely kifizetné a 250 millió fontot, de az argentin megbeszélte a dolgot a családjával és a Barca elnökével, Sandro Rosell-lel, és úgy döntött: marad a Camp Nouban.