Vágólapra másolva!
A brazil Neymar nem tudta megvédeni a 2011-ben szerzett elsőségét, Miroslav Stoch nyerte meg az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat a FIFA zürichi gáláján. A Fenerbahce focistája Neymar mellett a kolumbiai Radamel Falcaót megelőzve nyerte meg a szervezet által negyedjére kiírt versenyt. A 2012-es álomcsapat a FIFA a Barcelona és Real Madrid játékosaiból állította össze, a legjobb edzőnek járó díjat Vicente del Bosque vehette át.

Messi negyedszer is megnyerte az Aranylabdát

A FIFA több mint ötmillió szurkoló szavazata alapján díjazta a szlovák focistát, Stoch a Genclerbirligi elleni bajnokin lőtt bombagóllal nyert.

Neymar az Internacional elleni Libertadores-kupameccsen szerzett szólógóllal, míg az Atlético Madrid gólzsákja, Falcao az América de Cali elleni felkészülési meccsen esett góljával volt versenyben a legjobb három döntőjében.

A nemzetközi szövetség az év legjobbjaiból a Casillas - Dani Alves, Piquet, Sergio Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, Xavi, Iniesta - Messi, Falcao, Cristiano Ronaldo összetételű tizenegyet állította össze.

Az edzők között a spanyol válogatottal az Eb-t megnyerő Vicente del Bosque lett a legjobb, megelőzve a Real Madriddal spanyol bajnokságot nyerő José Mourinhót (aki nem jelent meg a FIFA gáláján) és a Barcelonával spanyol kupagyőzelemig és BL-elődöntőig jutó Josep Guardiolát.

A három legszebb gól 2012-ből

Neymar szólógólja

Falcao gólja