Vágólapra másolva!
Bár nagyon sok csapat szívesen leigazolta volna, Theo Walcott marad az Arsenalban, miután pénteken meghosszabbította nyáron lejáró szerződését.

A 23 éves játékos 2006-ban érkezett a londoni csapathoz a Southamptontól, ezalatt angol válogatott lett, és 244 Arsenal-meccsén 56 gólt szerzett. A Skysports.com szerint Walcott új szerződése 2016 nyaráig szól, a fizetése heti 100 ezer font (35 millió forint) körül lesz.

"Nagyon boldog vagyok, hogy hosszabbítottam, és köszönöm a vezetőedzőnknek, a klub többi alkalmazottjának és a szurkolóknak is a folyamatos támogatást" - nyilatkozta Walcott.

Forrás: AFP/Odd Andersen

"Az első pillanattól kezdve világossá tettem, hogy maradni szeretnék, éppen ezért örülök, hogy a döntésemmel mindenkit boldoggá tehetek. Ami fontos a csapat számára mostantól, hogy rájöjjünk, milyen potenciál rejlik bennünk, amely révén trófeákat nyerhetünk" - mondta a szélső.

Edzője, Arséne Wenger szerint a 16 évesen érkezett Walcott annyit fejlődött az elmúlt években, hogy mára az Arsenal és az angol válogatott egyik legfontosabb játékosa vált belőle.

"Theo egy erős játékos, egyúttal egy nagyszerű ember. A képességei és a gyorsasága roppant értékes futballistává teszik, a széleken és középen is bátran bevethető" - fogalmazott Wenger, aki állítólag azzal vette rá a maradásra Walcottot, hogy kedvenc posztján, középcsatárként számít majd rá. Walcott minden sorozatot beleértve idén, eddig 24 meccsen 14 gólt szerzett.