Vágólapra másolva!
A Milanhoz tartó Real Madrid-középpályás Kaká szerint Cristiano Ronaldo a legjobb futballista, akivel valaha is játszott.

"Igen, az igaz, hogy Messi a legjobb, de Cristiano még nála, a legjobbnál is jobb. Ők ketten a legjobbak a modern futballban, de Ronaldo a legkomplettebb játékos a világon" - mondta a 2007-es év brazil aranylabdása.

Véleményét azzal is indokolja, hogy Ronaldo mindkét lábbal, fejjel és szabadrúgásból is képes gólt szerezni. "Messi lélegzetelállítóan csinál dolgokat, de Ronaldo összességében jobb. Ő a legjobb, akivel valaha együtt futballoztam" - nyilatkozta Kaká, kiemelve továbbá Ronaldo cselezőkészségét és gyorsaságát is, amiben az összes futballista fölé emelkedik.

Forrás: AFP/Dominique Faget

Korábban José Mourinho - aki Real-edzőként szintén az elfogultabb véleményalkotók közé tartozik - is hosszasan beszélt arról, miért nehezebb Ronaldónak lenni Messinél. "Messi abban a csapatban nőtt fel, amelyikben játszik, azokkal a játékosokkal, akikkel futballozik. Cristiano nem. Ő Angliában szerepelt, onnan került egy vesztes csapatba" - mondta Mourinho, aki szerint Messinek gyerekjáték annyi gólt szerezni, amennyit lő, hiszen 50 négyzetméteren rohangál, és jóval közelebb van a kapuhoz, mint Ronaldo, aki szélső, és védekeznie is kell. "Hogy létezhet az, hogy egy szélső annyi gólt lő, mint egy klasszikus kilences? Mellesleg Ronaldót senki nem védi a pályán" - mondta a portugál tréner tavaly októberben.

Ronaldo 2008-ban nyert egyszer Aranylabdát, azóta viszont megállíthatatlan a trófeát négyszer elhódító Messi.