Vágólapra másolva!
Bár a hivatalos bejelentés csak a szerdai orvosi vizsgálat után várható, Mario Balotelli gyakorlatilag a Milan játékosának tekinthető.

A 22 éves, balhéiról is elhíresült csatárért a Milan öt részletben összesen 20 millió eurót fizet majd a Manchester Citynek. Balotelli 2017. június 30-ig ír alá a Milanhoz, ahol évi 4 millió eurót fog keresni, ez még a bónuszokkal is kevesebb, mint amennyit a Citynél kapott, ahol heti 110 ezer font volt a fizetése.

Balotelli gyerekkora óta Milan-drukkernek számít, volt is problémája abból, amikor még Inter-játékosként egy kandikamerás felvételen piros-fekete mezben pózolt.

Forrás: AFP/Giuseppe Cacace
Balotelli és El Sharaawy a Milanban és a válogatottban is együtt játszhat

Balotelli szerdán érkezik Milánóba, és előbb orvosi vizsgálaton esik át, majd ha mindent rendben találnak, jöhet a hivatalos bejelentés, és a szerződés aláírása. A ghánai szülőktől származó, de három éves korában a Balotelli család által örökbe fogadott csatár az Interrel háromszor nyert olasz bajnokságot, és részese volt a 2010-es BL-sikernek, majd a Manchester Cityvel volt angol bajnok és FA-kupa-győztes is.

A válogatottal a tavalyi Eb-n elért ezüstérem a legnagyobb sikere, az elődöntőben például az ő két góljával nyertek az olaszok a németek ellen.