Vágólapra másolva!
Sandro Rosell, az FC Barcelona elnöke szerint akár már március végén visszatérhet a labdarúgócsapat kispadjára Tito Vilanova vezetőedző, akinek nyálmirigyéből decemberben rosszindulatú daganatot távolítottak el.

"Nagyon jó a hangulata, teljes mértékben részt vesz az együttes mindennapi életében és reméli, hogy a hónap végén már visszatérhet" - fogalmazott Rosell.

Vilanova 2011 novemberében már átesett egy ugyanilyen operáción, a mostani beavatkozás után pedig január elején visszatért a Barcelonához, ám a hónap végén New Yorkba kellett utaznia további kezelésekre. Azóta Jordi Roura másodedző irányítja az utóbbi hetekben hullámvölgybe került katalán együttest.

"Kétség sem férhet hozzá, hogy ha egy csapat elveszíti a vezetőjét, akkor erőtlenné válik" - mondta a gyengébb teljesítmények, köztük az ősi rivális Real Madridtól elszenvedett két vereség kapcsán Sandro Rosell. Hozzátette, sportpszichológusok szerint egy együttesnek legkevesebb 30 napra van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza vezetőedzője hiányát, így ami most történik a Barcelonával, az teljesen normális. A klubelnök úgy fogalmazott, számára akkor tekinthető sikeresnek az idei szezon, ha Vilanova teljesen egészséges lesz. Kijelentette, amíg a szakember nem tér vissza, addig akkor sem keresnek új edzőt, ha semmit sem nyernek az idén.

"Egyre jobban hiányzik a főnök, napról napra nehezebb nélküle - fogalmazott Sergio Busquets, a Barca játékosa, aki ezzel együtt derűlátó a folytatást illetően. "Meggyőződésünk, hogy felépül, amihez hozzájárulhatunk azzal, ha sikereket érünk el a futballpályán. Biztos vagyok benne, s ezt társaim nevében is mondhatom, hogy a Bajnokok Ligájában túljutunk a Milanon. És mint mindig, megint visszatalálunk a nagy sikerekhez vezető útra."

Az FC Barcelona 26 forduló után 11 pontos előnnyel vezeti a Primera División tabelláját, ugyanakkor a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcában a továbbjutáshoz kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia az AC Milannal szemben.