Vágólapra másolva!
Érdekes összeállítást közölt a Kicker című német szaklap a Bayern München jövő évi játékoskeretéről. Az újság szerint lehetséges, hogy néhány olyan futballista is marad a bajnoknál, akiről korábban úgy gondolták, nem fér majd bele az új edző, Pep Guardiola elképzeléseibe.

A Kicker szerint Franck Ribéryt mindenképpen megtartanák a bajorok, és szeretnének vele 2015-ig hosszabbítani. A francia válogatott szélső azt mondta, ő nem bánja, szívesen maradna, mert nagyon boldog Münchenben, és jól is játszik, hiszen 154 bajnokin eddig 51 gólt szerzett.

A Bayern eddig két játékos megszerzését erősítette meg, Mario Götze Dortmundból érkezik, míg a mainzi utánpótlás-válogatott védő, Jan Kirchhoff januárban kötött előszerződést. A pletykák szerint a klub nem tett még le a szintén dortmundi Robert Lewandowski megszerzéséről sem, de szóba került a Frankfurt védekező középpályásának, Sebastian Rodénak a szerződtetése is.

Forrás: AFP/Christof Stache

Franck Ribéry

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a kevesebb lehetőséghez jutók közül Anatolij Timoscsuk, Daniel van Buyten és Claudio Pizarro is távozik, a Kicker szerint azonban utóbbi két játékos még maradhat a következő évre. Pizarro esetében ehhez persze az is kell, hogy a klub eladja Mario Gomez.

Toni Kroos és David Alaba szerződését 2015-ig szeretnék meghosszabbítani, de Matthias Sammer sportigazgató jelezte, örülnének, ha megtarthatnák Rafinhát is. Ugyanakkor a brazil szeretne több játéklehetőséghez jutni.

Az egyesület igazgatótanácsa közben hétfőn úgy döntött, Uli Hoeness maradhat a labdarúgóklub elnöke, miután továbbra is bizalmat ad a sportvezetőnek, aki adókerülés miatt nemrég önfeljelentést tett, ebből kifolyólag pedig vizsgálat indult vele szemben. A klub hétfői közleménye szerint hosszú és részletes tanácskozás előzte meg a döntést, de végül azonban egyhangúlag Hoeness mellé állt az igazgatótanács.

A közlemény leszögezi, a Bayernnél jelenleg csak a Borussia Dortmund elleni május 25-én a londoni Wembleyben sorra kerülő Bajnokok Ligája-döntőre, illetve a Stuttgart elleni, június elsejei német kupadöntőre akarnak összepontosítani.

Forrás: AFP/Christof Stache

Uli Hoeness

Szakértők szerint Uli Hoeness annak hatására dönthetett az önfeljelentés mellett, hogy a német törvényhozásban elbukott az adóelkerülés elleni küzdelemről szóló német-svájci egyezmény, amely egy különadó kivetését irányozta elő egy anonim eljárás keretében.

Ennek révén a pénzüket Svájcba menekítő németeknek nem kellett volna felfedniük kilétüket, és legalizálhatták volna a megtakarításukat a különadó megfizetésével. Az egyezmény azonban a német baloldal ellenállása miatt tavaly év végén meghiúsult, azóta pedig számos eljárás indult adócsalás gyanúja miatt svájci bankok német ügyfeleire vonatkozó adatok alapján.