Vágólapra másolva!
José Mourinho nem maradt adós a válasszal Pepe nyilatkozatára, aki szerint jobban kellene tisztelnie a Real Madridban kispadra szoruló Iker Casillast. Az edző azt is elmondta, ha a nyáron sikerül elhagynia a Realt, nem fogja követelni, hogy a 2016-ig érvényes szerződése szerint járó három évet kifizessék neki. Ha viszont nem tudnak megegyezni a madridi klubbal, maradni fog, ez esetben a Realnak 20 millió euróba kerül az, ha egyoldalúan akar vele szerződést bontani.

"Könnyű megérteni Pepe igazi problémáját, Rafael Varane-nak hívják" - gúnyolódott a portugál edző, aki szerint Pepe a francia tehetség miatti frusztrált. "Nehéz elfogadni 31 évesen, hogy egy 19 éves gőzhengerként kiszorít a csapatból, de ez az élet rendje."

Pepe szombaton a Valladolid elleni 4-3-as győzelem után figyelmezette Mourinhót arra, hogy Casillas több tiszteletet érdemel, miután egy intézmény a Realnál. A védőnek az nem tetszett, hogy az edző azt mondta, megbánta, hogy nem igazolta le korábban Diego Lópezt, aki kiszorította Casillast.

A szerdai Málaga elleni meccset felvezető sajtótájékoztatón Mourinho a Real Madridnál egyre valószínűbbnek tartott távozásáról is szót ejtett. Elmondta, ha elmegy, nem fogja követelni, hogy kifizessék a 2016-ig érvényes szerződése szerint. "Csak annyit kérek, amit ledolgoztam, egy euróval sem többet."

Mourinho ugyanakkor figyelmeztette a klubot, ha nem tud megegyezni Florentino Perez elnökkel a távozása részleteiről, akkor maradni fog Madridban. Ebben az esetben a klub kénytelenné válna egyoldalúan felbontani a szerződését, ami viszont a benne levő záradék miatt azt jelentené, hogy a Real köteles 20 millió eurót fizetni a portugálnak. A záradék szerint bármelyik fél határozza el az egyoldalú szerződésbontást, köteles a másik félnek ezt az összeget büntetésként kifizetni.