Vágólapra másolva!
A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez másfél éve szüntette meg a sportigazgató posztot, amelyre José Mourinho nem tartott igényt. A portugál szakember távozásával visszaállt a korábbi rendszer, és Zinedine Zidane elfoglalta egykori posztját.

Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke 2012 nyarán José Mourinho kérésének engedve megszüntette a sportigazgatói posztot és Zinedine Zidane-t a klub utánpótlásában foglalkoztatta.

A portugál edző távozásával úgy tűnik, visszaáll a korábbi állapot, Zidane ugyanis egy hétfő délutáni titkos találkozón megállapodott Pérezzel, aki elárulta, ismét a korábbi világ- és Európa-bajnok játékos tölti be a posztot.

Zinedine Zidane Forrás: AFP/Gerard Julien

Zidane első feladata az lesz, hogy segít kiválasztani a megfelelő edzőt a csapat számára, de ő dönt az új igazolásokkal kapcsolatban is.

"Nem hiszem, hogy Zidane most edző szeretne lenni, de biztos vagyok abban, hogy egyszer eljön ez a nap is. Sportigazgatóként az lesz a legfontosabb feladata, hogy megkeresse a potenciális jelölteket, elemezze rátermettségüket és gyengeségeiket" - nyilatkozta Pérez.