Vágólapra másolva!
Korábbi válogatottbeli és milanos csapattársai búcsúztatták a grúz futball utóbbi évtizedének talán legjobb játékosát, Kaha Kaladzét.

A futballtól már tavaly visszavonuló és jelenleg energiaügyi miniszterként dolgozó Kaladze tiszteletére rendezett gálameccsen a Milan csapatában olyan sztárok léptek pályára, mint Franco Baresi, Paolo Maldini, Pippo Inzaghi, Andrij Sevcsenko vagy Daniele Massaro.

Kaladze az első félidőben a Milanban, a másodikban a Kaladze barátai névre hallgató csapatban játszott, amelyben Fabio Cannavaro, Fabio Grosso és Luca Toni is helyet kapott Sota Arveladze, Georgi Demetradze és több grúz klasszis mellett.

Az első félidőben Demetradze büntetőjével Kaladze barátai vezettek, de a második félidőben Inzaghi tizenegyesből egyenlített, majd Sevcsenko és Vierchowod góljaival végül 3-1-re nyert a Milan.

A meccs összefoglalója:


Kaladze a Dinamo Tbilisziben kezdte pályafutását, majd a Dinamo Kijev következett, 2001-től pedig a Milan, amellyel kétszer nyert Bajnokok Ligáját, egyszer klubvébét, de volt olasz bajnoki címe és kupagyőzelme is. Utolsó klubja a Genoa volt, innen vonult vissza tavaly májusban a 83-szoros válogatott védő.