Vágólapra másolva!
Első német csapatként triplázott, azaz a bajnoki cím és a Bajnokok Ligája után a német kupát is megnyerte a Bayern München. A Stuttgart elleni döntő sokáig simának tűnt, de a hajrában a svábok ráijesztettek a bajorokra.

Német kupa, döntő:
Berlin, Olimpiai Stadion, 74 244 néző
Bayern München - Stuttgart 3-2 (1-0)
gól: Müller (37., 11-es), Gómez (48. és 61.), illetve Harnik (71. és 80.)

Jupp Heynckes feladta a leckét Josep Guardiolának: a bajnokságot 24 rekordot megdöntve nyerte meg a Bayernnel, majd megérdemelten gyűjtötte be a BL-serleget is, szombaton pedig mintegy ráadásként a német kupát is besöpörte.

Thomas Müller büntetőből szerzett vezetést a Bayernnek, majd fordulás után Gómez kettővel megtoldotta az előnyt, ekkor - a 61. percben - elképzelhetetlennek tűnt, hogy feltámad a Stuttgart.

Pedig feltámadt, Martin Harnik duplázott, így az utolsó tíz perc, plusz a négyperces hosszabbítás izgalmassá vált, már húzták is az időt a müncheniek, egyszer pedig Manuel Neuer kapusnak kellett védenie. Hiába, idén minden a bajorok kezére játszott, Guardiola alighanem csak fenntartani tudja majd ezt az állapotot.

A Bayern a hetedik csapat Európában, amelynek összejött a triplázás, ezt a bravúrt 2010-ben az Inter, 2009-ben a Barcelona, 1999-ben a Manchester United, 1988-ban a PSV Eindhoven, 1972-ben az Ajax Amsterdam, 1967-ben pedig a Celtic vitte véghez.

A Bayern a 16. kupagyőzelmét aratta, a Stuttgartban sérülése miatt nem játszott Hajnal Tamás.