Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnalig ünnepelt a Bayern München, miután a bajnoki cím és a Bajnokok Ligája-siker után a Német Kupát is megnyerte.

A bajor csapat a sorozat szombati döntőjében a berlini Olimpiai Stadionban telt ház, több mint 75 ezer néző előtt 3-2-re legyőzte a VfB Stuttgart együttesét, ezzel a német futball történetének első triplázója lett.

Az együttes csak vasárnap indult vissza Münchenbe, így az ünneplésre még Berlinben került sor. A középpontban a Bayern kispadjától búcsúzó Jupp Heynckes állt, akinek a német edzők közül elsőként sikerült a hármas siker.

Franz Beckenbauer, a Bayern tiszteletbeli elnöke azt hangsúlyozta, hogy a páratlan siker mindenekelőtt Jupp Heynckesnek köszönhető.

Karl-Heinz Rummenigge elnök már korábban bejelentette, amennyiben a bajnoki cím mellé a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerik a csapat labdarúgói, rekordösszegű prémiumra számíthatnak. Az elnök közvetve arra is utalt, továbbra is remélik, hogy Heynckes csak a kispadról távozik, és nem hagyja el a Bayern együttesét. Heynckest a Barcelona korábbi trénere, Josep Guardiola váltja az edzői poszton.

A sikeredző a legfrissebb hírek szerint kedden nyilatkozik további terveiről.