Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona frissen igazolt brazil csatárcsillaga, Neymar úgy gondolja, csak most kezdi el írni a történelmet a katalán klubnál, és sok időre van szüksége, hogy olyan elismertté váljon, mint honfitársa, Ronaldinho.

Ronaldinho öt idényt töltött Barcelonában, kétszer bajnoki címet, egy alkalommal pedig Bajnokok Ligáját nyert az együttessel.

A 21 éves Neymar - akit sajtóhírek szerint 30 millió euró körüli összegért igazolt le a Barcelona a Santostól - azt mondta, nem lehet őt összehasonlítani Ronaldinhóval.


"Senkit sem lehet vele azonos szinten emlegetni" - nyilatkozta a klub televíziójának a brazil támadó. "Történelmet írt Barcelonában, a válogatottban, és még ma is írja ezt a sztorit. Én csak remélhetem, hogy sikerül nyomot hagynom magam után Barcelonában."

Neymart akkor is lenyűgőzte a Barca, amikor a Santost nagyon elverte Forrás: AFP/Lluis Gene

Neymar az interjúban az átigazolását azzal indokolta, hogy elámult a Barcelona játékának egyszerűsége láttán. A Santos a 2011-es klubvilágbajnokság döntőjében - Neymarral felállva - 4-0-s vereséget szenvedett a Barcától.

"Szenzációs volt, hogy milyen egyszerűen és könnyedén futballoztak" - mondta Neymar.
"Mindenkinek tátva maradt a szája, és itt nemcsak a Barca szurkolóira, vagy a médiára gondolok, hanem saját magunkra, a Santos játékosaira is."

A brazil csatár várhatóan július 20-án, a lengyel Lechia Gdansk elleni barátságos meccsen debütál a Barcelonában.