Vágólapra másolva!
A Real Madrid labdarúgócsapata hivatalosan is bejelentette, hogy Carlo Ancelotti lesz a távozó José Mourinho utódja. A Paris Saint-Germaintől érkező olasz szakember hároméves szerződést kötött.

Ancelotti érkezéséről már Mourinho távozása óta írt az európai sajtó, a Paris Saint-Germain viszont addig nem akarta elengedni, amíg meg nem találja a megfelelő utódot. Spanyol sajtóértesülések szerint a Real Madrid 4 millió eurót fizet a PSG-nek Ancelottiért, akinek egy év még hátra volt a szerződéséből.

A madridi bejelentéssel egy időben Párizsban is nyilvánosságra hozták, hogy utódja a korábbi francia szövetségi kapitány, Laurent Blanc lesz, aki két évre kötelezte el magát. A 2009-ben a Girondins Bordeaux-val bajnok Blanc mostani megbízatása előtt a francia válogatottat irányította, de a tavalyi Európa-bajnokság negyeddöntős búcsúját követően távozott posztjáról.

Carlo Ancelotti Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A PSG, amely több mint 200 millió eurót költött a keret megerősítésére az elmúlt két évben, amióta katari tulajdonba került, számos jelölt közül választotta ki a játékosként világ- és Európa-bajnok Blanc-t, ugyanis szóba került Roberto Mancini, Fabio Capello, Andre Villas-Boas, Frank Rijkaard, Manuel Pellegrini, Rafael Benitez, Michael Laudrup és Guus Hiddink neve is.

A Milannal játékosként is kétszeres BEK-győztes olasz tréner úgy lép Mourinho örökébe, hogy az előző idényben a Real nagyobb trófea nélkül maradt, míg a 47 éves Blanc azzal a teherrel foglalja el a PSG kispadját, hogy elődje 1994 után vezette ismét bajnoki címre a csapatot.