Vágólapra másolva!
Hármat is védett az Olaszország-Uruguay büntetőpárbajában Luigi Buffon, ezzel az olaszok megszerezték a Konföderációs-kupa bronzérmét. Cavani duplázott, Diamanti szabadrúgásai is életveszélyesek voltak.

Konföderációs-kupa, bronzmérkőzés:
Uruguay - Olaszország 2-2 (0-1),11-esekkel 2-3
gól: Cavani (56., 78.), ill. Astori (24.), Diamanti (73.)
piros lap: Montolivo (110., Olaszország)

Bronzéremért játszott Olaszország és Uruguay a Konföderációs-kupán szombat este. Az olaszok Diamanti ravasz, a jobb oldalról a hosszú felsőre ívelt szabadrúgása után szereztek vezetést: a labda a kapufáról keresztbe pattant, majd Astori kotorta be, noha valószínűleg egyébként is bement volna.

Cavani csak a szünet után egyenlített egy szép összjáték végén, majd látványos szabadrúgás-párbaj következett: az olaszok megint vezettek Diamanti révén, az uruguayiak megint egyenlítettek Cavani által (2-2).

Cavani bő húsz perc alatt duplázott Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

A maradék bő tíz percben nem változott az eredmény, hosszabbítás jött, melyben az olaszok uralták a játékot, de az ellenfél veszélyes kontrákat vezetett. Mi több, a 110. percben Montolivo Luis Suárez akasztásáért megkapta a második sárgáját, így a hajrára emberelőnybe került Uruguay - ám ezzel mit sem tudtak kezdeni, jöhettek a büntetők.

Az olaszok a spanyolok elleni elődöntőt büntetőkkel bukták el: noha az első hatot mind belőtték, Bonucci elhibázta a hetediket, Jesus Navas viszont nem rontott. Ezúttal másképp alakult.

Cavani-Chiellini: döntetlen a rendes játékidőben Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

Forlán mindjárt az első 11-est elrontotta, Buffon vetődve védett. Aquilani kilőtte a bal felsőt, 0-1.

A második párban Cavani nem hibázott, de El Shaarawy sem, 1-2.

Jött Suárez (bal alsó) és De Sciglio (bele Muslera kapusba), 2-2.

Aztán Cáceres bal alsóba tartó büntetőjét megcsípte Buffon, Giaccherini ugyanoda guruló labdája bement, 2-3.

Gargano lövését Buffon védte, az olaszoknak már nem is kellett lőnie, megszerezték a Kk bronzérmét.