Vágólapra másolva!
Alvaro Arbeloa és Sergio Ramos is szégyennek tartja, hogy a Real Madrid eladta Mesut Özilt az Arsenalnak, maga a játékos pedig azért távozott, mert nem érezte a bizalmat a vezetőség részéről.

A nyári átigazolási szezon egyik legnagyobb szenzációja volt, amikor az Arsenal klubrekordot jelentő 50 millió euróért megvette Mesut Özilt. A német válogatott középpályásnak azután kellett távoznia a Real Madridtól, hogy Gareth Bale és Isco érkezésével létszámfelettivé vált a támadó középpályás posztján.

„A hétvégén még úgy éreztem, hogy maradni akarok, de aztán észrevettem, hogy nem kellek sem a vezetőknek, sem Carlo Ancelotti edzőnek. Arsene Wenger felhívott, és sokáig beszélgettem vele, világossá vált a számomra, hogy fontos vagyok neki, ezért választottam ezt a klubot” – mondta Özil a Német Labdarúgó Szövetség honlapjának.

Özil nem kellett a Realnak Forrás: AFP/Dani Pozo

Két korábbi madridi csapattársa, Alvaro Arbeloa és Sergio Ramos viszont nem érti, hogy miért kellett őt eladni. „Vasárnap elköszönt tőlünk, de azt hittem, hogy csak viccel. Szégyen és egy nagy veszteség, hogy elengedtük őt, Özil egy olyan játékos, aki a különbséget tudja hozni két csapat között egy-egy meccsen, szerintem nincs még egy hozzá hasonló focista” – mondta Arbeloa.

Hasonlóan vélekedett Ramos is. „A csapat egy különleges tagja távozott, aki nagyon jó barátom lett. Nagyszerű focista, tényleg kevés ilyen játékos van, mint ő, szégyen, hogy nem tartunk rá igényt. Ha választanom kellett volna, hogy ki hagyja el a csapatot, ő lett volna az utolsó, akit mondok.”