Vágólapra másolva!
A tervek szerint 509 millió euróra (152,3 milliárd forint) nő az FC Barcelona labdarúgóklub bevétele ebben a szezonban, ezzel a katalán egyesület lesz az ősi rivális Real Madrid után a második, amely átlépi a félmilliárdos küszöböt.

A 2013/14-es idényben elsősorban a szponzorációs szerződéseknek köszönhetően emelkedik jelentősen a klub bevétele, amelyet a spanyol középpályás, Thiago Alcanta Bayern Münchennek történt eladása is növel - jelentette be kedden Toni Freixa, a Barcelona igazgatótanácsának egyik szóvivője. Hozzátette, az egyesület célja az adózás utáni 36 millió eurós (10,7 milliárd forint) nyereség elérése.

A Deloitte könyvvizsgáló cég legutóbbi, januárban nyilvánosságra hozott tanulmánya szerint a bevételek szempontjából a Real Madrid és a Barcelona a világ futballjának két leggazdagabb klubja.

A Real ebben a hónapban közölte, hogy a 2012/13-as szezonban sorozatban másodszor haladta meg a bevétele az 500 millió eurót, egészen pontosan 520,9 millió volt, amely 1,3 százalékkal magasabb, mint az azt megelőző idényben. A spanyol futballklub adózás utáni nyeresége 36,9 millió euró volt az előző szezonban, ami jelentős növekedés a 2011/12-es idényben megkeresett 24,2 millióhoz képest.