Vágólapra másolva!
Mindössze hatszáz Anderlecht-szurkoló utazhat Párizsba a PSG elleni keddi Bajnokok Ligája labdarúgó-mérkőzésre, és ők is csak buszokkal, a határtól rendőri kísérettel.

A döntést a párizsi rendőrség hozta meg azt követően, hogy illetékesei egyeztették a részleteket belga kollégáikkal. A mérkőzést kiemelt kockázatúnak minősítették a két együttes drukkereinek régóta tartó ellenségeskedése miatt.

A brüsszeli szurkolókat buszok szállítják majd a francia fővárosba, ahol kizárólag a stadionban tartózkodhatnak. A találkozó után ismét buszokra szállnak, és az érkezéshez hasonlóan rendőri felvezetéssel hagyják el az országot.

Az Északi pályaudvaron, ahova esetleg vonattal érkezhetnének Anderlecht-szimpatizánsok, külön rendőri egység teljesít majd szolgálatot, de a városban járőrözők is figyelni fogják az esetlegesen ott kószáló belga drukkereket.

A Paris Saint-Germain és az Anderlecht október 23-ai brüsszeli BL-találkozóján, amelyet a francia csapat nyert meg 5-0-ra, 73 párizsi szurkolót állítottak elő, komolyabb rendbontás azonban nem történt.

Az úgynevezett ultrák közötti ellenségeskedés kezdete 1992. november 24-ére nyúlik vissza: akkor egy UEFA-kupa-nyolcaddöntős mérkőzés alkalmával a Parc des Princes-ben találkozott a két csapat, és a vérmesebb szurkolók között sok sérüléssel járó összecsapás bontakozott ki.