Vágólapra másolva!
Amit Lionel Messi az öltözőben mond, az szent és sérthetetlen, állítja José Manuel Garcia-Otero, a "Messi, egy kisherceg álmai" című könyv szerzője.

A Messi, egy kisherceg álmai (Messi: suenos de un principito) című esszégyűjtemény írója, José Manuel Garcia-Otero ismert író, újságíró és blogger Spanyolországban. Jelenleg a granadai egyetemen sportújságírást tanít, de korábban dolgozott az AS és a Marca sportnapilapnál is.

"Ronaldo közel 190 cm méter magas, jóképű srác. Futómennyiségben nem lehet megverni és úgy, olyan erővel lövi el a labdát, hogy nincs párja a világon, annyi gólt lő, amennyit csak akar. Jó barátom, Jorge Valdano azt mondta, hogy Ronaldo a XXI. századi futballista prototípusa, de pechére ott van Messi, a természet, az emberiség csodája, aki a 170 cm-t is alig éri el, aki senkinél sem atletikusabb, erősebb vagy gyorsabb, és mégis ő a világ legjobbja. Ez a srác csodákra képes a labdával, és a futballpályán nála jobb gondolatokat nem talál ki, és nem is valósít meg senki" - elemezte a Sport TV-nek Garcia-Otero, hogy mi emeli Messit a többi játékos (beleértve Cristiano Ronaldo) fölé.

Az író Messi emberi oldalát sem győzi dicsérni. Szerinte az aranylabdás szűkszavú, odafigyel másokra, de ha egyszer kinyitja a száját, akkor hirtelen síri csend lesz öltözőben.

"Az igazi vezéregyéniségekre, Xavira, Iniestára és Puyolra is odafigyelnek az öltözőben, ám ha Messi beszél, akkor teljes a csend, templomi komolysággal hallgat mindenki, még az edző is csendben marad. Amit mond, az szent és sérthetetlen" - mesélte biztos forrásra hivatkozva.