Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokságot vezető Roma játékosa, Marco Borriello pikáns témákról is meglepő őszinteséggel nyilatkozott a Gazzetta dello Sport nevű napilapnak.

A 31 éves csatárt sokan azon futballisták jelképének tekintették, akiket csak a fényűzés és a szép nők érdekelnek, de szerinte ezt csak az irigyei mondják róla, bár el tudja képzelni, hogy a pályafutása után egy divatügynökség képviselőjeként utazzon a nagyvilágban.

Borriello bevallotta, hogy későn érő típus volt, és csak 17 évesen vesztette el a szüzességét, ráadásul nem is falta olyan ütemben a nőket, mint a könyvében a rengeteg skalpjáról beszámoló Antonio Cassano. "Ő 600-700 nőt említett? Én kevesebbel feküdtem le, de ők jól néztek ki".

Az interjúban szóba kerül, hogy az olasz szövetségi kapitány, Cesare Prandelli szerint a futballvilág már készen áll arra, hogy a meleg futballisták vállalják a másságukat, Borriello erre azt mondta, a játékosok számára ez nem okozna gondot, de azt nem tudja, a szurkolók hogyan fogadnák. Borriello korábban többek között a Milanban, a Juventusban és a Genoában is megfordult, és azt nyilatkozta, mindhárom klubnál voltak olyan játékosok, akikről úgy érezte, nem csak a nőkhöz vonzódnak.

A hétszeres válogatott csatárt a 2006-2007-es idényben doppingvétség miatt eltiltották, és akkori barátnője, Belen Rodriguez elég fura történettel állt elő, amikor meg akarta védeni Borriellót: azt mondta, hogy a nemi betegségét kezelő krémben volt olyan tiltott szer, amely a fertőzést szintén elkapó, és emiatt a krémet szintén használó focista lebukását okozta. Borriello szerint butaság volt ezt a fedősztorit kitalálni, mert valójában a hátfájására kapott krémben volt a kortizon, ami miatt eltiltották, ugyanakkor a mai napig nem érti, mi történhetett, mert a gyógyszert nem is használta.

A nápolyi születésű Borriellónak elég zaklatott gyerekkora volt, apját tízévesen megölte a Camorra, a helyi maffia. "A San Giovanni a Teduccio nevű negyedben nőttem fel, itt van a legtöbb banda, egy itt eltöltött év tízzel ér fel. A futball segített, hogy fel tudjam dolgozni apám halálát, de szerettem volna, ha látja, meddig jutottam el a pályafutásomban". Borriello csak évekkel az eset után tudta meg, miért ölték meg az apját: egy nagyobb összeget adott kölcsön Pasquale Centorénak, egy Caserta megyei falu polgármesterének, aki a Casalesi-klán tagja volt, és amikor Borriello apja a pénzt visszakérte, Centore agyonverte őt.

Az interjúban Borriello azt is elárulta, hogy Paolo Maldini volt a legjobb, akivel együtt játszott, és szerinte azért lesz bajnok a Roma, mert a csapat erős, a szurkolótábor fantasztikus, és csak a Serie A-ra tudnak koncentrálni, mert nem érdekeltek a nemzetközi kupákban.