Vágólapra másolva!
A spanyol AS számításai szerint Lionel Messi a legutóbbi 64 nap alatt 122 333 kilométert utazott, nem csoda, hogy képtelen volt kellőképpen regenerálódni, és sokkal sérülékenyebb, mint korábban valaha volt. A lap szerint az argentin játékos visszatérését a január 12-i, Atlético Madrid elleni idegenbeli bajnokira időzíti a Barca.

Lionel Messi háromszor megkerülhette volna a Földet az Egyenlítő mentén, annyit utazott a legutóbbi 64 nap során, számolta ki a madridi AS. A sportnapilap szerint a mérkőzések, a nyaralás, illetve a kereskedelmi kötelezettségvállalások miatt a Barcelona négyszeres aranylabdása 122 333 km-t utazott.

Az argentin játékos négy kontinens tizennégy országában járt különféle jótékonysági eseményeken és szponzori kötelezettségek miatt, így nem tudott kellőképpen pihenni és regenerálódni, és az általános fáradtság a sérülésekben jelentkezett nála.

Vasárnap a Betis elleni bajnoki 22. percében le kellett cserélni, mert részleges combizom-szakadást szenvedett. A tervek szerint idén már nem lép pályára, egy hónapig Barcelonában gyógykezelik, majd a december nagy részét Buesnos Airesben tölti.

Forrás: AFP/Josep Lago

A hírek szerint a klub azt szeretné, ha az év legfontosabb bajnokijára, a január 12-i, Vicente Calderon-stadionban sorra kerülő Atlético Madrid elleni mérkőzésre felépülne.

A Barcának nyolc mérkőzést kell nélküle megvívnia: négy bajnokit (Granada, Bilbao, Villarreal, Getafe), egy oda-visszavágós Király-kupa-párharcot (Cartagena) és két Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést (Ajax, Celtic).