Vágólapra másolva!
Jelentős változásokat hozhat Clarence Seedorf szerepvállalása az AC Milan labdarúgócsapatánál, visszatérhet például Thiago Silva.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a Milan új vezetőedzője, Clarence Seedorf saját szakmai stábot fog összeállítani legkésőbb a nyárig, a védők edzője Jaap Stam, a csatároké Hernan Crespo lesz, mindketten játszottak korábban a Milanban.

"Igaz a hír, hogy Stam és én csatlakozhatunk Seedorfhoz a Milanban. Szeretnék edzőként dolgozni, Clarence a barátom, aki felajánlotta nekem ezt a lehetőséget. Támadók edzője? Igen, beszéltünk róla, így működik ez mostanában a futballban" - mondta Crespo.

Edgar Davids is érkezhet, akinek a nevét már eddig is emlegették, de most ő maga is elismerte, hogy szívesen lenne Seedorf másodedzője, ezt a posztot jelenleg Mauro Tassotti tölti be. Davids az angol ötödosztályú Barnet játékos-edzője volt, de szombaton lemondott, és elbúcsúzott a csapattól.

A játékoskeretben is lehet változás, legalábbis Seedorf nagyon szeretné visszacsábítani a PSG-től Thiago Silvát, akivel még együtt játszott a Milanban, és akit a világ legjobb védőjének tart. A Tuttosport szerint van rá reális esély, már csak azért is, mert a brazil válogatott védőnek is hiányzik Olaszország.

Silva és Seedorf még a Milan játékosaként Forrás: AFP/Olivier Morin

"Nagyon sajnálom, hogy Ibrahimoviccsal el kellett hagynunk a klubot. Gyerekkorom óta nézem a Serie A-t, szeretnék még Olaszországban játszani. Seedorf érkezésével minden meg fog változni a Milannál, ő egy elképesztően intelligens és nagyon komoly ember, biztos vagyok benne, hogy meg fogja változtatni a játékosok mentalitását, és elindul a lejtőn fölfelé a Milan" - fogalmazott Thiago Silva.

Seedorf vasárnap este a Hellas Verona elleni hazai bajnokin mutatkozik be a Milan kispadján.