Vágólapra másolva!
Hiába kért bocsánatot, a házirend megsértése miatt büntetés vár Asier Illaramendire, a Real Madrid középpályására, aki egy baszkföldi karneválon egy bika közelében rohangált.

Illaramendit az esetről készült képek és az a videofelvétel buktatta le, amelyen az látszik, hogy Batman-jelmezben rohangál a bika körül a baszkföldi Azpeitia városában rendezett karneválon.

Illaramendi azóta bocsánatot kért a klubtól és a csapattársaktól is, de a büntetést így sem ússza meg várhatóan, mert a Real házirendje tiltja, hogy a játékosok olyan tevékenységet végezzenek, amellyel a test épségüket kockáztatják. És bár a bika láthatóan nem akart a focistára támadni, ettől még Illaramendi bohóckodása ugyanolyan elbírálás alá esik, mintha sziklát mászott volna, vagy egy hídról ugrott volna a vízbe.

"Először láttam olyat, hogy egy játékos részt vesz a bikafuttatáson. A szabályzatban le van írva, hogy a síelés és egyéb veszélyes tevékenység tiltott a játékosok számára, de sosem hittem volna, hogy egyszer a bikafuttatás is szóba kerül majd" - nyilatkozta Carlo Ancelotti, a Real edzője, hozzátéve, hogy Illaramendi bocsánatkérésével lezárták az ügyet.

A 24 éves középpályás a nyáron érkezett 30 millió euróért a Real Sociedadtól, és Madridban Xabi Alonso utódját látják benne.