Vágólapra másolva!
Stephen Ireland egy kitalált haláleset miatt lett kegyvesztett az ír labdarúgó-válogatottnál, most viszont újra bekerülhet a keretbe. A halottnak beállított nagymama kampányolt érte.

Ireland 2007 óta nem volt válogatott, akkor ugyanis a nagymamája halálára hivatkozva felmentést kért a Szlovákia elleni meccsről. Később kiderült, hogy az indok kamu volt, a focista nagymamája él és virul, Ireland pedig a hazugság miatt kegyvesztett lett.

Az akkor még a Manchester Cityben szereplő középpályás azóta megfordult az Aston Villában és a Newcastle Unitedban, jelenleg pedig a Stoke játékosa. Roy Keane, az ír válogatott másodedzője többször is megnézte őt élőben , és Martin O'Neill kapitánnyal azt fontolgatják, hogy Irelandet ismét behívják a keretbe.

"Beszéltem Ireland nagymamájával a mai nap, aki arról érdeklődött, bekerülhet-e Stephen újra a csapatba. Nem akartam hazudni neki, így elmondtam, hogy előtte is adott a lehetőség, amennyiben folyamatosan jó teljesítményt nyújt. Mindannyian tudjuk, hogy Stephen mennyire tehetséges, és előtte is nyitva áll az ajtó" - magyarázta Keane. Ireland a Stoke-ban idén 19 bajnokin játszott, 2 gólt szerzett, és a hírek szerint meggyőzte a vezetőket, hogy érdemes szerződést hosszabbítani vele.