Vágólapra másolva!
Tegnap délután Budapestre érkezett Gattuso, a CSAK a Kispest blog által bedobott hír, miszerint a Honvéd olasz vonala folytatódik a játékosként világbajnoki címet szerzett Gattusóval, azonban nem bizonyult hitelesnek, mert azóta több forrás is megerősítette, hogy a legutóbb a Palermónál dolgozó olasz a Videotonnal tárgyalt. 

Egy olasz futtballportál kedd este azt írta, Gennaro Gattuso Magyarországon van, méghozzá a Videotonnál tárgyal a jövőjéről. Nem sokkal később egy másik oldal már részleteket is közölt, ezek szerint a PAOK által is csábított olasznak kétéves szerződést kínált a Videoton.

A Nemzeti Sport Online kiemelten foglalkozott az üggyel, a sportnapilap megszólaltatta Gattuso ügynökét, Andrea D'Amicót, és több forrásra hivatkozva kész tényként közli, hogy a 36 éves olasz szakember hajlik rá, hogy elfogadja a fehérváriak által kÍnált kétéves szerződést.

Gattuso játékosként mindent megnyert, az olasz válogatottal vébét, a Milannal BL-t és olasz bajnoki címeket szerzett. Edzőként Vanczák Vilmos svájci csapatánál, a Sionnál dolgozott, majd a tavaly a Serie B-be kiesett Palermót vette át, de néhány meccs után kirúgta a klub edzőfaló tulajdonosa, Maurizio Zamparini.

Gattuso azóta nem vállalt edzői munkát, de közben felmerült a neve a legújabb olasz bundabotrányban is, ahol több neves játékoshoz hasonlóan őt is kihallgatták. Gattuso a vádakat tagadva akkor azt mondta, a bűnösnek találják, a "főtéren öli meg magát".

A Videoton minden valószínűség szerint a bajnokság vége után nem tartóztatja portugál edzőjét, José Gomest, aki már többször tett utalást arra, hogy nem marad Székesfehérváron. A klubnál a bajnoki cím volt a cél, ehhez képest a Videoton a dobogó alsó fokánál előrébb már nem juthat az NBI-ben.