Vágólapra másolva!
A Manchester United hivatalosan is bejelentette, hogy tíz évre szóló, 1,28 milliárd dolláros (nagyjából 294 milliárd forint) szponzori megállapodást kötött az Adidasszal, ami a sporttörténelem legnagyobb ilyen típusú támogató szerződése. Az együttműködés a 2015-2016-os szezontól lép életbe. 

A hírt azután jelentették be, hogy már az elmúlt héten biztossá vált, a Nike nem hosszabbítja meg a szponzori szerződését a Uniteddel. Az amerikai cég azért döntött így, mert nem akart versenyezni az Adidas ajánlatával, mert "egy ilyen kaliberű, új szerződés nem szolgált volna kölcsönös előnyökkel" – áll a cég hivatalos közleményében.

Az előttünk álló szezonban azonban még Nike-mezben lép pályára a Manchester United, amelyet egy héttel ezelőtt mutattak be a szurkolóknak.



"Büszkék vagyunk rá, hogy a Manchester United tizenkét éven keresztül a partnerünk volt, és a 2014-15-ös szezon végéig a csapat mellett állunk majd. Utolsó évünkben izgatottan várjuk a közös munka sikeres lezárását" – zárul a Nike közleménye.

A United mezszponzora hét szezonon keresztül a Chevrolet lesz, a cég nagyságrendileg évi 80 millió dollárt (18,5 milliárd forint) fizet a klubnak.