Vágólapra másolva!
A kelet-ukrajnai konfliktus miatt Lvivben játssza hazai bajnoki és Bajnokok Ligája-mérkőzéseit a Sahtar Donyeck focicsapata.

Szergej Palkin ügyvezető kedden közölte, hogy az UEFA négy helyszínt ajánlott fel nekik a BL-meccsek megrendezésére, s ők a Lviv Arénát választották. A stadion volt a 2012-es, Lengyelországgal közösen lebonyolított Európa-bajnokság egyik helyszíne.

Az ukrán bajnok Sahtar kedden győzelemmel kezdte meg a szezont átmeneti otthonában, ugyanis 2-0-ra verte a Dinamo Kijevet a Szuperkupáért kiírt találkozón. A donyeckieknél nem szerepelt az a hat dél-amerikai játékos, akik szombaton jelezték, hogy nem kívánnak visszatérni Ukrajnába. A légiósok a malajziai repülőgép múlt csütörtöki, ukrajnai lelövésével indokolták döntésüket, a légiszerencsétlenségben 298 ember vesztette életét.

Az ukrán bajnokság a tervek szerint pénteken kezdődik, az ország szövetsége egyelőre nem jelezte, hogy elhalasztaná a pontvadászat rajtját.

Szerdán délután a Dnyipro Dnyipropetrovszk is közölte, hogy saját stadionja helyett Kijevben fogadja a dán Köbenhavnt a jövő szerdai BL-selejtezőben. A koppenhágaiak korábban jelezték az UEFA-nak, hogy nem akarnak Dnyipropetrovszkban pályára lépni, mivel egyetlen biztosítóra vagy utazási irodára sem számíthatnának a szervezés során.