Sírva köszönt el klubjától az Arsenal új kapusa

David Ospina kolumbiai válogatott kapus, foci, futball, labdarúgás, focib vb 2014
Colombia's goalkeeper David Ospina chatches the ball during the Round of 16 football match between Colombia and Uruguay at the Maracana Stadium in Rio de Janeiro during the 2014 FIFA World Cup on June 28, 2014. AFP PHOTO / DANIEL GARCIA
Vágólapra másolva!
Elhagyja az OGC Nice-t és az Arsenalban folytatja pályafutását David Ospina, a labdarúgó-világbajnokságon negyeddöntős kolumbiai válogatott kapusa.

A klub hivatalos közleményében nem szerepel sem a kapus vételára, sem a szerződés időtartam, de angol sajtóinformációk szerint nagyságrendileg 3 millió fontot fizetett érte a klub, szerződése pedig négy évre szól.


A 49-szeres válogatott Ospina a lengyel Wojciech Szczesnyvel küzd majd meg az 1-es mezért a londoni klubnál. Érkezésére azért is volt szükség, mert Lukasz Fabianski, az Arsenal második számú kapusa a Swansea-hez igazolt.

Arséne Wenger, a csapat menedzsere a játékos leigazolása kapcsán elmondta, hogy a szezont Szczesnyvel a kapuban kezdi majd meg az együttes, de Ospina is megkapja majd a lehetőséget a bizonyításra, és a mutatott forma fogja eldönteni, ki lesz az előttünk álló idényben az Arsenal első számú kapusa.

Ospina a vb-n is kiemelkedő teljesítményt nyújtott Forrás: AFP/Fabrice Coffrini


A 25 éves játékos az előző hat szezon során 189 mérkőzésen védett a francia élvonalbeli Nice együttesében, a klub kisebb búcsúztatót is szervezett a játékosnak, ami kimondottan jó hangulatban indult, de sírás lett a vége, Ospina szemmel láthatóan nehezen int búcsút csapatának.